Home Nyheder SAS plan for nye fly snart klar

SAS plan for nye fly snart klar

3
SHARE

Konstitueret koncernchef, John Dueholm, fortæller, at man allerede har indhentet priser på de forskellige flytyper og det ventes, at fornyelsen vil give SAS besparelser på trecifrede millionbeløb, skriver business.dk.

Lige nu foretages konkrete vurderinger sammen med de flyproducerende virksomheder og man venter i første halvår i år at komme med en strategi for den nye flyflåde frem mod 2020 – både hvad angår udvidelse og udskiftning af ældre fly.

 

Der regnes med en tilgang på 15 fly frem til 2014 på grund af en forventet vækst på 20-25% i forhold til 2010. Desuden skal 37 ældre MD-80 og Boeing 737 udskiftes med nye fly over de kommende fem år – ikke mindst på grund af lavere brændstofudgifter og billigere vedligehold.

 

John Dueholm mener, der er brug for fire størrelser fly, hvor man i dag råder over 12 versioner af syv flytyper. Udskiftningen vil dog tage en længere årrække, men føre til trecifrede millionbesparelser.

 

De flytyper, der foreløbigt er i spil, er Bombardier CS300, Airbus A320 og A319 og nye versioner af Boeing 737.

 

Aktie­analytiker Steven Brooker fra SEB Enskilda lægger vægt på, at SAS flyflåde ikke er så meget ældre end konkurrenternes. SAS har lejet en stor del af flyene, så man ikke behøver at beslutte om nye fly før om nogle år. hvor der kommer nye, endnu lettere og smartere fly, som sparer endnu mere brændstof og vedligehold.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Go’ beslutning (endelig). I mange årtier har “ENhedsflåden” mere været i retning af ÈN af hvert slags flytype. Det koster i fleksibilitet.

  2. Dejligt med enhedsflåde.
    Jeg håber bare, at SAS denne gang välger Boeing fra. At komme ind i en SAS B737 er trang og smal – hvorimod en SAS Airbus 321/319 er en helt anden og mere positiv oplevelse!!
    CS300 kan osse tänkes at väre positiv i lighed med CRJ-900 – men hold jer fra B737’en.

  3. Enhedsflåde JA. Tænk på reservedele, certifikater hos piloter og mekanikkere samt ovenstående kundeoplevelse. Kom nu i gang, vi har talt om det alt for længe og intet gjort.

Comments are closed.