Home Nyheder SAS passagertal ned – load-faktor uændret

SAS passagertal ned – load-faktor uændret

0
SHARE

Det blev til i alt 2,4 mio. passagerer, hvilket var 12,9 pct. lavere end i samme måned i 2008. Der er dog også blevet skåret så meget i kapaciteten, at load-faktoren kunne holdes uændret på 76,7 pct. Yielden faldt i maj 5,3 pct. og den ventes også at falde i juni, hvilket ifølge SAS ”vil presse indtjeningen i andet kvartal”. Dermed lægger SAS op til at man nok kan vente et stærkt negativt resultat, når kvartals-tallene kommer den 12. august.

”Selvom vi har ”forsikret” vores brændstofforsyning og priserne er lavere end sidste år, vil de nu stigende oliepriser kombineret med færre rejsende betyde yderligere udfordringer for industrien, og det et nødvendigt at tage forholdsregler for at mindske den negative udvikling”, skriver SAS. Meldingen er direkte rettet til medarbejderne, som stadig er på kollisionskurs med ledelsen. Det hedder videre fra SAS ”at markedet fortsat er uforudsigeligt, og der stadig hersker stor usikkerhed om, hvornår det vender”.

SAS er i fuld gang med sit nye strategiske projekt, Core SAS, som man håber kan sikre en ”profitabel fremtid”, som det udtrykkes. Projektet betyder blandt andet at man vil skære fire milliarder SEK af omkostningerne, og mindske kapaciteten med omkring 20 pct. Ifølge SAS er man ”i øjeblikket på rette vej”. Yderligere meldinger kommer i forbindelse med kvartalsregnskabet.

I juni faldt selskabets kriseramte interkontinentale trafik med 16,2 pct.
og load-faktoren endte også lavere – nemlig på 83,7 pct. efter et fald på
3,4 point. I Europa blev den forbedret 1,9 point efter et passagerfald på
14,3 pct. Den interskandinaviske trafik faldt 10 pct., mens den svenske og norske trafik faldt henholdsvis 14,2 pct. og 15,9 pct., hvilket svarede stort set til den reducerede kapacitet.

 

Skrevet af Klaus Givskov