Home Nyheder SAS kabinefolk til krisemøde

SAS kabinefolk til krisemøde

4
SHARE

SAS-Cabin-M.jpgForhandlinger mellem SAS og de kabineansatte om vilkårene i selskabets nye lavprisselskab, det overtagne Cimber A/S, står stille.

Derfor var hundreder af frustrerede kabineansatte i går til et fem timer langt krisemøde hos fagforeningen CAU.

Årsagen er, at 120 fuldtidsstillinger – knap 150 personer – skal flyttes over på ringere overenskomster i det nye regionale lavprisselskab, skriver dr.dk. Desuden flyttes 137 fuldtidsstillinger blandt SAS-piloterne.

SAS har forhandlet med både piloter og kabineansatte om vilkårene i det nye datterselskab. Den nuværende Cimber-overenskomst har færre løntrin og andre arbejdstidsregler end SAS-overenskomsterne, og er billigere for SAS, men indtil videre er forhandlingerne strandet, erfarer DR Nyheder.

”Det er en hård proces, vi beder de ansatte gå igennem, men vi er nødt til at reagere på den kraftige konkurrence ved at få en mere enkel produktion og købet af Cimber er et vigtigt led i dén strategi. Vi er overbeviste om, at Cimber bliver en succes og en god arbejdsplads”, siger SAS danske pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen.

Det nye selskab skal stå for de regionale flyvning på nogle af ruterne i Skandinavien og Nordeuropa.

4 COMMENTS

  1. Direktøren for Red1 og pressechefen ser ud til at glæde sig – gad vide, hvorfor medarbejderne tilsyneladende ikke jubler også – men hvem stiller det spørgsmål?

  2. Citat:- Vi er overbeviste om, at Cimber bliver en stor succes og en god arbejdsplads, siger SAS’ danske pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, til DR Nyheder.

    Mærkeligt at alle de medarbejdere der skal over i RED1 ikke har samme holdning som Fr. Kromann-Mikkelsen!? Nå nej, hun skal selvfølgelig heller ikke gå 30% ned i løn og have en ugentlig arbejdsuge på små 60 timer.

  3. Hvorfor ikke frivilligt flytte hele SAS-ledelsen samt det administrative personale inkl. Trine Kromann-Mikkelsen over i RED1 på nye kontrakter. Det lyder jo til at blive en success og en god arbejdsplads. Samtidigt vil det sende et sundt signal til de øvrige medarbejdere, om at gå forrest i kampen om overlevelse!

Comments are closed.