Home Nyheder SAS har tab på sine piloter

SAS har tab på sine piloter

0
SHARE

sas piloterNye aftaler mellem SAS og selskabets piloter skal medføre omkostningsbesparelser på 100 millioner svenske kroner årligt.

Men effekterne lader vente på sig, så derfor har SAS måttet bruge 450 millioner kroner på at købe sig fri af sine ældre, dyrere piloter, skriver di.se ifølge travelreport.se.

Aftalen mellem flyselskabet og piloterne, som blev indgået i maj i år, skal sænke selskabets lønomkostninger. Det seneste kvartal – perioden maj-juli i år – faldt personaleomkostningerne med 4,4% sammenlignet med samme periode sidste år.

”Vi regnede med, at det ville gå hurtigere med en foryngelse af pilotstaben, men da vi startede processen så vi, at der skulle mere til”, siger Göran Jansson, finanschef i SAS. ”Det kan vare 10 år før vi kommer til større afgange på pension. Derfor lægger vi nu 450 millioner på bordet for at spole hurtigere frem.”

De 450 millioner kroner, som omstruktureringen ventes at koste skal fordeles på indeværende og næste regnskabsår.

”Når vi nu implementerer ordningen fuldt ud i hele netværket vil vi kunne spare omkring 100 millioner per år. Det er langsigtet, så besparelserne kommer ikke før 2017-2018”, siger Göran Jansson.

Aftalen mellem SAS og Svensk Pilotforening i maj, satser på yngre, billigere piloter og færre arbejdsdage per år, en mindre lønstigning i år og større fleksibilitet til at hyre midlertidigt personale i sommermånederne.