Home Nyheder SAS får overskud i næste kvartalsregnskab

SAS får overskud i næste kvartalsregnskab

1
SHARE

Koncernchef Rickard Gustafson, SAS.
Pres på SAS fik i dag selskabet til at komme med nøgletal for det kommende kvartalsregnskab. SAS får et overskud på 568 mio. kr. i tredje kvartal, passagerindtægter steg 9% og enhedsomkostningerne faldt 6%. Ny spareplan til 3 milliarder kroner på vej.

SAS er under pres i medierne med mange artikler om selskabets dårlige økonomi, kommende store omstruktureringsplan og at de skandinaviske regeringer tilsyneladende ikke vil pumpe flere penge i SAS.

Handelen med SAS-aktien blev tirsdag morgen suspenderet på børsen i Stockholm, men genoptaget klokken 11.30.

De mange negative sager omkring SAS fik tirsdag formiddag selskabet til at rykke ud med nogle forhåbentligt beroligende tal fra det kommende kvartalsregnskab – disse skulle ellers først være offentliggjort efter planen den 8. november ved præsentationen af regnskabet for årets 3. kvartal.

“Efter utallige rygter i skandinaviske medier, oplyser SAS, at selskabet får et overskud før skat på 568 millioner svenske kroner for tredje kvartal 2012. Indtægterne fra passagererne voksede 9% i tredje kvartal, mens enhedsomkostninger faldt 6%,” oplyser SAS i sin meddelelse.

Videre hedder det, at selv om SAS er i et vanskeligt og meget konkurrencepræget marked, viser nøgletallene ifølge SAS, at koncernens 4 Excellence-strategi virker efter planen.

”SAS har også gennem lang tid signaleret behov for yderligere at forbedre sin effektivitet for at blive mere konkurrencedygtig. SAS er ved at lægge sidste hånd på denne omfattende plan. Planen skal reducere SAS’ omkostninger og styrke SAS’ økonomi med tre milliarder svenske kroner – bl.a. forud for ændringerne i posteringerne omkring pensionsforhold for SAS-gruppen. Planen skal bl.a. fjerne ikke-centrale dele fra SAS – hvilket skal skaffe yderligere tre milliarder svenske kr. til SAS,” hedder det.

SAS’ bestyrelse forventes snart at tage beslutning om iværksættelsen af den nye spareplan til tre milliarder svenske kroner og frasalg for andre tre milliarder svenske kroner.

1 COMMENT

  1. Det var måske en overraskelse for mange, at aktien blev suspenderet på Børsen en kort periode i dag, men det viser vel, om noget, at den nye ledelse IGEN er på rette vej efter nogle år med mange forhindringer. Dette er måske sidste chance for at beholde vores gamle hæderkronede SAS, som vi alle burde støtte op omkring, og ikke som pressen mange gange gør, nemlig at lave “revolverjournalestik” med ufattelige skader i kølvandet, men bl.a. at sammenligne SAS med selskaber som Ryanair, Easy Jet og Norwegian, der jo opererer under ganske andre konditioner. Lad os håbe at dette tiltag vil betyde at vi til stadighed vil hunne flyve med SAS der, sammenligned med mange andre europæiske luftfartselskader der jo er i samme situation, har en betydelig bedre service. At man så måske skulle have indrettet sine afsættelser mere realistiske for længe siden, er en anden sag.

Comments are closed.