Home Nyheder SAS-ansatte beder politikerne om hjælp

SAS-ansatte beder politikerne om hjælp

15
SHARE

De har nemlig sendt et brev til transportminister Lars Barfod og en række andre politikere, hvor de fortæller at de føler sig sat udenfor, når det drejer sig om kommende besparelser hos SAS i Danmark. HK Privat, 3F, Dansk Metal og FTF er blandt underskriverne af brevet.

 

Det der har gjort det særdeles aktuelt er at SAS-topchefen, Mats Jansson, i weekenden på svensk TV4 sagde "at produktionsomkostningerne er for store i Danmark sammenlignet med de to andre SAS-lande". Det er flere medarbejdergrupper blevet tolket som om at SAS-ledelsen egenhændigt vil flytte job fra Danmark til Sverige eller Norge.

 

Skrevet af Klaus Givskov

15 COMMENTS

 1. Hmmm…
  Der er ikke meget fri konkurrence, når man hele tiden løber til mor og far og beder om hjælp…
  Ville det nemmeste ikke være at lukke børnehaven, og så starte forfra. med en fair chance for alle selskaber.. jeg er TRÆT af at bruge alle mine skattepenge på barnlige egoister…!

 2. Er det ikke almindeligt kendt at det er svært at opsige medarbejdere i Norge, i Sverige er det stort set umuligt, medmindre den ansatte har “taget af kassen” eller noget andet kriminelt koster det mange penge at afskedige folk. SAS ville ikke være den første virksomhed der flytter jobs til Sverige og Norge fordi det er langt billigere at fyre folk i Danmark. Jeg synes det ville være fint om politikerne kastede et blik på de nordiske virksomheder og undersøgte i hvor stor stil dette fænomen rent faktisk forekommer.

 3. Er det ikke snart på tide de ansatte i sas ser realiteterne i øjnene og aksepeterer at livremmen skal spændes ind hvis sas ikke skal ophøre som luftselskab. Man må give lavprisselskaberne konkurrence og ned på samme nivea mht omkostninger.

 4. It is up to SAS the firm to sort it’s problems out, the government should stay well out of the internal disputes. I also saw on take-off earlier today, that some also think the government should do more to support SAS and ensure their future, as they are such an important firm for DK. It is an unfair suggestion and is not fair on all other airlines which are working to secure their future themselves. Why should SAS be supported by the government? I know they own shares and they are,in part an owner of SAS, but this should not be allowed anyway. What happens to the EU rule on fair competition, if governments are supporting some firms but not others? It is time for SAS leaders to be held responsible for ensuring that SAS survive and become a visble business, not the government doing it for them. If the leaders of SAS are not competent enough, or innovative enough to do this, then they should be replaced.
  I support very often SAS as an airline, but it has to be fair competition without government support.

 5. De er dog utroligt, skal skatteborgerne nu aagsa vaere med til at betale loenninger til SAS personale ?? Hvis dette selskab ikke kan klare sig, skal de lukkes og slukes !

 6. Det skulle bare mangle at det blir oppsigelser og flytting av produksjonen til SAS fra Danmark. Det er slevsagt synd at selskapet må gå til oppsigelser, på lik linje med andre, men de danske SAS ansatte har rekord i antall streiker og det er tross alt på langrutene at SAS taper mest penger. I enhver annen bedrift hadde taps bombene blitt kuttet umiddelbart. Nå må de våkne i Danmark og innrømme at dagens situasjon er noe annerledes enn gull årene SAS hadde på 90 tallet. Kutt langrutene!!!!!!

 7. Kære Anne det er en gammel skrøne at det er umuligt at fyrer ansatte i Sverige og Norge i. h. t Danmark, Du kunne jo evt. starte med at spørge hos SAAB og VOLVO i Sverige el. STATOIL i Norge f.eks, når produktionen falder pga. manglende ordre i bøgerne er det alm. man justerer i arbejdsstyrken, hvorfor mener Du at dette ikke skal gælde for SAS ansatte, hvorfor altid special behandling, A. P. Møller Maersk og Danfoss har lige fyret De er vel også en form for “Klenodier”, på med vanten og ud at konkurrere på lige fod med andre, det er jo frivilligt at stoppe istedet for at tage imod en (indrømmet mærkelig garanti for arbejde efter orlov ) men er det ikke naivt at tro på garantier, hvad om krisen ikke stopper så har Du spildt 2 år!!!! der står vel ikke i Din kontrakt at Du er garanteret evigt arbejde i SAS uagtet hvorledes int`l økonomi udvikler sig !!! go´ sommer Anne !!! op på De høje hæle og lad være at være pisse-sur, livet er nu engang så, alle vi det lære må, det man højest ønsker sig får man ej !!! mvh Tobias fra det forrige årtusinde.

 8. @tobias

  Det er bestemt ikke en gammel skrøne at det er sværere at fyre folk i Sverige end i Danmark, i de eksempler du nævner har Volvo og SAAB jo ikke haft arbejdspladser i DK de kunne nedlægge og flytte til Sverige, men havde de haft det ville de have gjort det.

  En anden ting, jeg går for det meste i flade sko og har aldrig været ansat i SAS, jeg er en tidligere rejsebranche “pige” der i dag arbejder for A.P. Møller – Mærsk…..

  Min betragtning var mere generel end specifik rettet mod SAS, det er trods alt politikernes opgave at forsøge og beskytte danske arbejdspladser i det omfang det er muligt, for vi kan jo ligeså godt indse at i størstedelen af verden er arbejdskraften billigere end den er i DK.

  Dine kommentarer kommer nu forhåbentligt til at fremstå præcist ligeså latterlige som de er.

 9. Kære Tommy
  Jeg kan love dig for at vi er lige så trætte af at læse om alt det interne fnider der er i SAS.
  3 Landes medarbejdere der modarbejder hinanden..Man skal ikke være Einstein for at kunne regne ud at SAS må gå i betalingsstandsning omstruktureres og så genansætte de medarbejder der virkelig gider gøre noget for deres firma som helhed, og ikke tænke i nationale interesser.
  Der var en gang…. Det er der ikke mere.
  Og de små søde ænder der går overvejen mens betjenten står og holder trafikken tilbage, de er blevet kørt over…Måske SAS´s ansatte snart skulle komme ind i det 2100 Århundrede og være med i kampen.

 10. Kære Anne nu skal dette jo ikke udvikle sig til en debat mellem Du og jeg, det glæder mig da at Du er hos A.P. Møller Maersk ENDNU, De er jo også igang med outsorcing var det ikke pga. Hr. Møller selv var kontoret i Cph som nok lukket ned og flyttet til fjene egne men det er nok kun et spørgsmål om tid, p.t. er det svært at drive virksomhed på følelser !!! Jeg har mistet min barne tro om medarbejdere hos A.P.Møller Mæersk med din kommentar at jeg er latterlig, det troede jeg ikke hørte hjemme hos jer dette ord valg !!! selvfølgelig skal bestyrelsen gå efter pengene til aktionærene hos SAS, såvel som man til nu har gjort på Esplanden i Cph men det kapitel er måske slut med dig som ansat ??? så må vi håbe Du er piccoline og ikke sidder med et ansvar overfor De ansatte man kan redde !!! hvad om DK skulle hjælpe med financiel hjæp til alle virksomheder der er tilknyttet staten, hvad med ATP der havde aktier i fabrikation af klynge-bomber brugt bl.a i Afganistan, der er sikkert blevet nogle ledige i den produktion skal De så have stats-støtte ??? det er vel også synd for Dem og Deres familier, men Anne vent nu til at der kommer rokade på Esplanaden og Dannebrog ikke vejre så tungt mere, så bliver der kæde dans omkring “Guld-kalven” på foranledning af aktionære der vil se kroner og lur mig om De ikke vil gi´ Fxxxxx i om Du eller andre er nok så søde hvis De kan få en Inder, Kineser el. andre lavtlønnede til at arbejde for det halve, det Du ønsker er en heden gangen planøkonomi fra USSR tiden, det skulle vise sig at den blev skrottet for den frie økonomi og arbejds-kraft, SAS skal selvfølgelig arbejde på lige fod med alle andre kompetanter på markedet, det ved Du også !!! A.P. Møller Mæersk og Wallenberg i Sverige har jo også aktier i SAS, såvel som Nicolai Fischer formand for luftfarts-funktionærene, så naturligvis har han om ingen anden i SAS et ønske om at staten går ind med subsidier hvilket er imod EU-regler, så Anne fortsat go´ sommer i Dine flade sko !!! husk at pudse dem jeg tror stadig Hr. Møller lægger mærke til sådanne ting !!! Mvh tobias.

 11. Kære Anne.Hr. Møller og co. Lever Fedt Af ikke EU ansatte i ms/MAERSK flåden og alle andre aktiviter I MAERSK DYNASTIET har interesse I-Netop pga. høje DanSke Lønninger. Det er ok med dig i dine flade sko . Det er grunden til tror jeg der pt. ikke er brug for høje hæle. Men din mening mht. regeringen skal træde ind den Dutter ikke mht. til SAS CREW………..SAS CREW MUST FLY or GOOD BY And pay the cost off Resession. MVH. Husk flade sko hurtig bliver slidte.

 12. Kære tobias, du er en verdensmand der ved alt om alt kan jeg forstå – tillykke, det ville jo så være skønt hvis dit selvværd så var tilsvarende stort så du ikke følte dette behov for at tilsvine andre med dine personlige modbydeligheder, gad vide hvad det kan skyldes, måske at du er 165cm, fedladen og skaldet med en lille p.. og at ingen kvinde har set til din forbitrede side så langt tilbage du kan huske – måske noget helt andet, men din vrede mod kvinder skinner i hvert fald tydeligt igennem, så min fornemmelse er at jeg ikke rammer helt ved siden af!

  Min stilling i APMM kunne meget vel flyttes til et andet land hvor arbejdskraften er billigere, og ja, der er masser af vores medarbejdere der sidder rundt omkring i verden fordi afstand og geografi ikke længere er en hindring – de fleste gør et fantastisk stykke arbejde, hvilket vil sige at vi i DK ikke længere kan leve på at vi tror vi er bedre end alle andre til alt.

  Det betyder som du selv er inde på at der ikke findes en eneste administrativ stilling i DK der ikke ville kunne varetages i en anden del af verden, det eneste der vil være tilbage er offentlige institutioner og de stillinger der kræver en fysisk tilstedeværelse – resten af os vil være arbejdsløse…..køen til dagpenge og kontanthjælp bliver længere og skatteindtægterne falder, det er da intet mindre end et drømmescenarie….

  Jeg har intet sted opponeret mod besparelser i SAS eller talt for at der skulle gives økonomisk støtte fra staten, så har du og andre ikke læst det jeg skriver, men det I tror jeg skriver.

  I øvrigt synes jeg det er ganske grinagtigt at disse indlæg skal valideres når det fra Standby’s side tillades at publicere usaglige og personlige tilsvininger, at man ikke kan få lov til at have en mening der måske er modsat andres er ikke befordrene for debatten og dermed er det ikke underligt at størstedelen af læserne forholder sig tavse!

 13. Det mest rystende i denne debat, er det faktum at man mener at outsourcing er fremtiden. Hvad med at se den som en oplagt mulighed for at fastholde danske arbejds-pladser, eller ihvertfald, åbne op for debatten rent politisk.
  @ Tobias….du skriver godt nok til Anne, at du ikke mener det skal udvikle sig til en debat mellem dig, og hende. Men har du egentlig selv læst hvad du skriver?
  Du er da helt specielt modbydelig.
  Bygger du dine udtalelser på andet end avis overskrifter, eller har du rent faktisk deltaget i møder mellem CAU og SAS ledelse. Indtil du har fakta på hånden, bør du nok holde lidt igen med dine frelste, indstuderede holdninger.
  /Peter Møller

 14. Kære Anne på foranledning af en elskværdig medarbejder på Stand-By blev jeg tilrådet ikke at svare på dine uartige kommentarer ang. mig og Stand-By, til Peter Møller er der vel ikke noget nyt under solen for Dig el. SAS´s bestyrelse at p.t. gælder det om at spare hvor man kan, det vil sige vende hver en sten for at se om nogle sidder og hygger sig uden at producere noget !!! ja jeg er glad for at jeg fulgte med i skolen og lyttede specielt efter når der var noget om økonomi, måske derfor var det let at finde et godt job da jeg selv valte Sterling fra da jeg følte at det var på tide, inden jeg blev metal-træt som man kunne få det indtryk af nogle har i SAS, når man flyver med SAS, derfor benytter jeg nu Sterling/Cimber alt. Air-Berlin hvorfor dog betale mere ??? når man kan få et smil for det halve!!! Mvh Tobias 187 cm 90 kg m/ hår på hovedet og propertionerne iorden, fortsat go`sommer inden solen går ned !!!.

Comments are closed.