Home Nyheder Sære regler blokerer sommerhusudlejning

Sære regler blokerer sommerhusudlejning

1
SHARE

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Selv om mange gerne vil udleje deres sommerhuse uden for højsæsonen, så må husene ifølge reglerne højst benyttes i 39 af årets 52 uger.

Ifølge adm. direktør Kaj Frederiksen fra Sol og Strand Feriehusudlejning koster regler i planloven årligt Danmark mindst en halv milliard kroner i turismeomsætning i kystområderne: ”Udlejerne er trætte af særregler, der forhindrer en tidssvarende udvikling. Særligt den såkaldte 39-ugers regel bør slettes. Den giver ikke mening længere, og vi må hver uge sige nej til turister, der gerne ville holde jul og nytår i et sommerhus”.

En stribe regler blev indført i 1972 for at understøtte Danmarks særlige EU-forbehold mod udenlandsk ejerskab af danske fritidshuse. Men ifølge feriehusbranchen har reglerne overlevet sig selv og blokerer for vigtig indtjening.

”Vi står med nogle gamle og i en moderne verden mystiske regler, som er en af de vigtigste barrierer for at få flere turister i eksisterende sommerhuse”, siger adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen.

Regeringen har netop erklæret sig åben for ændringer i planloven, hvis det kan skabe tiltrængt vækst i yderområderne.

1 COMMENT

  1. Kan kun bakke op om Kaj og Carlos.

    Det samme gælder 5 ugers reglen, der betyder at det er umuligt at udleje i længere perioder i vinterhalvåret.
    Det rammer udlejning til udstationerede medarbejdere og i forbindelse med genhusning ved forsikringsskader.

    Mvh. Claus
    Campaya

Comments are closed.