Home Nyheder S vil lægge afgift på flyrejser

S vil lægge afgift på flyrejser

6
SHARE

Ifølge Berlingske Tidende vil Socialdemokraterne efter sommerferien fremlægge et skatteudspil, der blandt andet indebærer at alle danskere skal udstyres med et såkaldt CO2-kort. Kortet skal skatteborgerne bruge til at holde regnskab med, hvor meget CO2 den enkelte udleder. De, der bruger mindre end den fastsatte kvote, skal have penge tilbage, mens de som bruger mere, skal betale ekstra.

 

Blandt eksemplerne på forbrug, der skal registreres på CO2-kortet er flyrejser, og ifølge Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Reddington, kan man derfor tale om en egentlig beskatning af ferierejser. Spindoktoren vil dog ikke afsløre, hvordan Socialdemokraterne har forestillet sig at det personlige CO2-regnskab for skatteborgerne skal fungere i praksis, herunder hvordan myndighederne skal kontrollere om en flyrejse går til Mallorca eller f.eks. til Thailand.

 

Hverken hos S eller SF vil an i detaljer kommentere det kommende skatteudspil på nuværende tidspunkt. Udover at bekræfte, at danskere, der flyver meget, vil blive miljøbeskattet af deres flyrejser.

Skrevet af Christian Peschardt

6 COMMENTS

 1. Typisk uigennemtænkt socialdemagogisk forslag.

  De der rejser meget er typisk folk der rejser i forbindelse med deres arbejde, og dermed er folk der er med til at holde gang i hjulene i Danmark.

  Så socialdemagogerne vil nu med endnu en erhvervsskat gøre det mindre attraktivt at lave forretninger i Danmark.
  Med andre ord hvis du sidder på din flade, koster det dig intet, gør du en indsats for at BNP i Danamrk stiger, med velstand til alle til følge, ja så skal du betale! Kun Venstrefløjsmennesker vil kunne se logikken i det.

 2. Det er flot, Helle Thorning. Hvornår kommer der noget skat på togrejser, så vi endelig kan se luftfart og statsbanerne konkurrere på lige fod…?

 3. Hvor genialt endnu et guldkorn fra dette parti. Det er virkelig det som flybranchen savner i denne tid.

 4. Man har jo nu gennem de sidste mange år haft en lang diskusion i EU om hvordan man skal “miljøbeskatte” flyrejser. Man har derfor nu lovgivet i EU regi om at luftfarten kommer til at indgå i den allerede eksisterende CO2 kvoteordning, således at flyselskaberne skal ud og købe CO2 kvoter, som selvfølgelig indebærer en stigning af biletpriserne og hermed en indirekte beskatning af de flyrejsende. Det er jo utroligt at vi nu skal udsættes for en ny diskussion herhjemme, når EU har besluttet at CO2 kvoteordningen er det bedst regulerende værktøj for luftfarten. Vi må bare håbe at Helle Thornings udtaleser beror på uvidenhed og inkompetance, og at der ikke er tale om endnu en “dobbeltbeskatning” af danskerne.

 5. Helt igennem et fair udspil fra S i klimadebattens tid. Fly er noget af det der sviner mest, miljøvenlig eller ej. Med så lave priser som det nuværende niveau, kan klimaet ikke bære, at du kan flyve for 200 kr fra A til B.
  Selvfølgelig skl det ikke være for dyrt, men en fair pris, så det ikke ødelægger Danmarks konkurrence evne på flere fronter.

 6. Helt igennem klassisk uigennemtænkt udspil fra S.
  Hvor bliver f.eks. flyselskabernes incitament til at flyve “grønt” af?
  Skal der føres regnskab med hvor stor en del af et fly’s brændstof der udgøres af “grøn” brændstof? Hvilket bureaukrati!

  I stedet foreslås følgende simple og effektive løsning:
  “Beskat fossilt (fly) brændstof hårdere.”

  Administrationen til dette findes allerede så den ligger ligefor!

Comments are closed.