Home Nyheder S-tog sætter rekord i 2016

S-tog sætter rekord i 2016

0
SHARE
DSB S-tog. 4. generations S-tog ved Sorgenfri. Foto: René Strandbygaard.

De københavnske S-tog atte endnu en rekord i 2016, hvor antallet af rejser steg til 116,3 millioner på et år, det er en stigning på 2,1 millioner rejser – eller 1,9%.

Siden 2010 har der været en vækst på omkring 21% flere rejser med de røde tog, som sidste år tilbagelagde godt 15,6 millioner kilometer i hovedstadsområdet.

”Vi har oplevet jævn stigning hen over året. Dermed fortsætter tendensen med, at flere vælger S-toget – med eller uden cykel. For det er fortsat meget populært at tage cyklen med, så rejsen bliver sammenhængende fra dør til dør,” siger Jan Sigurdur Christensen, direktør for DSB Kommerciel.

S-togene har i årets løb mødt større udfordringer end vanligt. Det skyldes bl.a. de langvarige sporarbejder på strækningen mellem Køge og København og det kommende nye signalsystem i den nordlige ende af S-togssystemet ved Hillerød.

Trods udfordringerne ender årets kundepunktlighed for S-togene på 92,6%. Det er udtryk for den punktlighed, som kunden oplever på sin rejse. Og for operatørpunktligheden, der er den del af trafikken, som DSB alene har ansvaret for, endte året på 98,4%.