Home Nyheder Ryanair vinder sag ved EU-Domstolen

Ryanair vinder sag ved EU-Domstolen

0
SHARE

Det irsk baserede lavprisselskab vil kræve tilbagebetaling af 15 millioner Euro fra de franske skattemyndigheder efter selskabet fik medhold i European Court of Justice.

Domstolen, der holder til i Luxembourg er højeste juridiske myndighed i EU-systemet og har anerkendt Ryanairs krav om, at de irske A1 certifikater vedrørende betalte sociale ydelser for internationale transportarbejdere skal godkendes i alle EU-lande, hvilket blev afvist af de franske skattemyndigheder.

Frankrig nægtede at godkende de irske A1 certifikater for det Ryanair personale, der var midlertidigt baseret i Marseille. Det fik Frankrig til at pålægge sociale afgifter til både personale og flyselskab, selv om de var betalt én gang i Irland efter irske regler.

“Dommen viser, at de sociale myndigheder i Frankrig overtrådte loven, da de krævede dobbelt betaling af personale og flyselskab”, lyder det fra Ryanair, som nu vil gå efter fuld refusion af de ulovligt opkrævede sociale afgifter i perioden fra 2006 til 2010. Sagen har tidligere været behandlet ved fransk domstol, som gav de franske myndigheder medhold.

EU-Domstolen har ifølge Ryanair afvist et forsøg fra de franske myndigheder på at opkræve sociale afgifter for selskabets piloter og kabinepersonale fra 2011 til 2014, hvor de var midlertidigt udstationeret til sommerflyvninger fra Marseille.