Home Nyheder Ryanair klager til EU over statsstøtte til airberlin

Ryanair klager til EU over statsstøtte til airberlin

1
SHARE

Det irske lavprisselskab anklager airberlin for brud på konkurrencereglerne og mener, at selskabet har ’fabrikeret’ sin insolvens til Lufthansas fordel, rapporterer Alliance News.

Klagerne er sendt til Bundeskartellamt, Tysklands konkurrenceombud og til EU-Kommissionen.

Ifølge Ryanair udspiller der sig en ’åbenbar konspiration’ mellem den tyske stat, Lufthansa og airberlin for at fordele airberlins værdier ’samtidig med, at man ignorerer konkurrenterne og EUs regler om konkurrence og statsstøtte’.

Yderligere mener Ryanair, at airberlins insolvens er ’fabrikeret’ for at sikre Lufthansa overtagelse af et gældfrit flyselskab.

airberlin har gennem længere tid forhandlet med Lufthansa og ’andre selskaber’ med henblik på salg af selskabets aktiver.

“Nu støtter den tyske regering oven i købet det Lufthansa-styrede monopol med 150 millioner Euro i statsstøtte, så Lufthansa kan overtage et gældfrit airberlin og derefter skrue billetpriserne indenrigs endnu højere op, end de i forvejen er. Tyske flyrejsende og besøgende skal betale dyrere billetter på grund af Lufthansas monopol”, lyder det fra Ryanair.

1 COMMENT

  1. Mon ikke Europas mest subsidierede flyselskab, No service selskabet Ryanair skulle holde lidt lav profil mht. klager over unfair konkurrence…

Comments are closed.