Home Nyheder Ryanair indgår forlig i norsk stewardesse-sag

Ryanair indgår forlig i norsk stewardesse-sag

0
SHARE
Alessandra Cocca.

Den opsigtsvækkende sag fra 2013 om den italienske stewardesse Alessandra Coccas fyring fra Ryanair, som blev taget op af den norske fagforening Parat, har fundet sin afslutning.

Parterne i sagen har indgået forlig, inden sagen skulle være behandlet ved retten. Alessandra Cocca får en erstatning på 570.000 norske kroner – 460.000 danske kroner, oplyser fagforeningen Parat ifølge Avisen.dk til norske NRK i en pressemeddelelse.

Pengene betales af Ryanair og Crewlink – det vikarbureau, som leverer kabinepersonale til det irske lavprisselskab. Alessandra Cocca blev fyret i april 2013 efter ti måneders ansættelse, men ifølge kontrakten med Ryanair havde hun en prøveperiode på et år. Ifølge norsk lovgivning må lønmodtagere højst have en prøveperiode på et halvt år. Med hjælp fra Parat sagsøgte hun Ryanair, fordi hun mente, at have krav på erstatning, skriver Avisen.dk.

”Det er en sejr for alle norske arbejdstagere”, siger næstformand i Parat, Vegard Einan. ”En række brancher, med luftfart i spidsen, er ved at blive internationaliseret. På mange områder er fri bevægelighed af kapital og arbejdskraft positivt, men vores opgave som fagforening er at beskytte arbejdstagere, som arbejder i Norge. Denne sag har givet os de nødvendige bekræftelser på, at internationale selskaber, som ønsker at operere i Norge, ikke kan løbe fra sine forpligtelser”, siger han ifølge NRK.