Home Nyheder Ryanair hænger sine piloter ud

Ryanair hænger sine piloter ud

5
SHARE

ryanairIfølge Berlingske holder Ryanair skarpt øje med, hvor meget hver enkelt fly bruger af brændstof og ranglister sine piloter efter forbrug.

De kaptajner, der bruger færrest dråber, bliver hyldet på Ryanairs interne hjemmeside, mens piloter, der er dårligere til at spare, bliver hængt ud, viser dokumenter, som Berlingske har set.

Målet med den såkaldte ’brændstofliga’ er, at undgå at piloterne fylder for meget ekstra brændstof på flyene, og det er en fremgangsmåde, der kritiseres fra flere sider: ”Det er forkasteligt, hvis man bruger den slags metoder, når det drejer sig om sikkerhedskritiske spørgsmål”, siger Henning Boye Andersen, professor i sikkerhed på DTU.

I 2012 vakte det opmærksomhed, at tre Ryanair-fly, der på grund af uvejr blev omdirigeret til en anden lufthavn i Spanien, måtte udsende nødopkald på grund af for lidt ekstra brændstof i tankene. Ifølge Ryanair var der tale om enkeltstående hændelser, som ikke er forekommet siden.

Men piloterne afkræves en skriftlig forklaring, hvis de ønsker mere brændstof end angivet i flyveplanen, og det er en psykisk belastning, fortæller tidligere piloter i selskabet til avisen.

”Jeg bryder mig ikke om Ryanairs Fuel League, der kan skabe et uhensigtsmæssigt pres på kaptajnerne. Økonomiske hensyn og flyvesikkerhed bør være adskilte størrelser”, siger danske piloters formand, Niels Møller, til Berlingske.

 

5 COMMENTS

 1. Tjah, hvorfor er man ikke det mindste overrasket over at Ryanair kan finde på at gøre det her.
  Så kan man jo lure på hvor længe der går inden Kjos får samme ide…

 2. Det er ret normalt at store firmaer kontrollerer deres ansattes praestationer.
  Saa hvorfor ikke Ryan?
  Indenfor salg “haenges man ikke ud” naar resultaterne fra de enkelte afdelinger eller personer offentliggoeres i firmaet, men Ok nu er det igen Ryan, firmaet vi elsker at kritisere

 3. Peter g,

  Vores præstationer bliver checket 2 gange om året i simulator og hver dag på linen.
  Det Ryanair gør med deres fuel liste er ren og skær intimidering og går i sidste ende ud over sikkerhed.
  Der er ikke mange der dør hvis du sælger et mobilabbonement mere eller mindre.

  Mvh

  • Nemlig, tilgengæld kan det blive fatalt, hvis jeg lader mig presse til at tage for lidt fuel med… Og med de overskud Ryanair præsterer skulle man tro at de havde råd til den optimale flysikkerhed og ordentlig personale pleje…

   • Om så Ryanair havde et overskud på 100 miliarder, ville det ikke ændre deres syn på personalet, som et nødvendigt onde. Det er jo forresten også sådan de ser deres kunder..

Comments are closed.