Home Nyheder Ryanair fremrykker ankomst til København

Ryanair fremrykker ankomst til København

0
SHARE

ryanairSom en prøveballon begynder Ryanair allerede 18. marts at flyve på Københavns Lufthavn med en daglig afgang fra Dublin. På et pressemøde i dag spillede Ryanair som forventet ’base-kortet’ – at hvis der er problemer med at oprette base i København pga. modstand fra danske fagforeninger, kan Ryanair bare flyve til København fra sine baser i Europa.

Ryanair forudser angiveligt, at det kan blive nærmest umuligt at åbne den bebudede base i København – fordi de danske fagforeninger ikke vil acceptere, at de 120 piloter og kabineansatte, selskabet forventer at stationere i København, ikke er ansat på en dansk overenskomst.

Fagforeningen Flybranchens Personaleunion, FPU, har allerede henvendt sig til Arbejdsretten for at få afgjort, om det er lovmedholdeligt at udsende konfliktvarsel mod Ryanair, hvis Ryanair ikke vil indgå danske overenskomster.

Får FPU medhold i Arbejdsretten, kan løsningen blive, at Ryanair i stedet flyver til Københavns Lufthavn – fra baser i Europa, dem har selskabet foreløbig 71 af.

Det oplyste Ryanairs repræsentanter, Chief Commercial Officer David O’Brien og Director of Personnel and Inflight, Eddie Wilson, på pressemødet.

Her sagde de også, at de vil åbne på København – og at første rute, dagligt fra Dublin til København, allerede åbner 18. marts. Med informationen på formiddagens pressemøde er Ryanair nu oppe på otte navngivne ruter til Københavns Lufthavn. Ud over Dublin også til Bruxelles fra oktober, London Luton fra 26. marts, Madrid fra september, Milano Bergamo også fra sidst i marts, Rom fra september, Stockholm Skavsta fra oktober og Warszawas sekundære lufthavn også fra marts. Alle er Ryanair-baser.

Ryanair sagde også, at man forgæves havde søgt at holde møde med Flyvebranchens Personaleunion, men at fagforeningen ikke havde tid til at mødes med flyselskabet.