Home Nyheder Ros til græsk turisme

Ros til græsk turisme

0
SHARE

marina grækenlandFNs turismeorganisation, UNWTO, roser Grækenland for den stærke turistvækst og store politiske støtte til landets turismesektor.

Det skete, da UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai var på officielt besøg hos den græske premierminister Antonis Samaras. Grækenland forventer en betydelig vækst i turisttallene for 2014.

Antallet af internationale turister i Grækenland i årets første halvdel voksede med 17% hovedsageligt på grund af fornyet interesse fra feriefolket fra Tyskland og Storbritannien.

Resultaer i den størrelse, hvor Sydeuropas gennemsnitlige vækst har været 7%, bekræfter den positive udvikling fra 2013 og betydningen af turismen for Grækenlands økonomi. I 2013 steg besøgstallet med 16% til 18 millioner og medførte en omsætning på 16 milliarder dollars.

Ifølge UNWTO er det et resultat af en solid turismepolitik og branchens evne til hurtig tilpasning af kapaciteten.

Taleb Rifai fremhævede især regeringens støtte til turismen gennem forenkling af visa-procedurerne, momsnedsættelse for hoteller og andre turistservices, samt støtte til krydstogtbranchen, som tilsammen har gjort Grækenland mere konkurrencedygtig.