Home Nyheder Ris til den nye SAS-koncernchef

Ris til den nye SAS-koncernchef

3
SHARE

Den nyvalgte SAS-topchef, Rickard Gustafson, gås nu kritisk efter i sømmene af medier i hele Norden og mange forsøger at sætte den nye SAS-top i dårligt lys. Sikkert er det, at Rickard Gustafson hurtigt fik sin ilddåb i medierne – ikke mindst i norsk TV.

Flere nyhedskanaler viser en You Tube video, hvor den tiltrædende koncernchef opfordrer sine ansatte til at rejse mindre og i stedet bruge videokonferencer til møderne, mens analytikere og kommentatorer peger på, at han kommer fra en branche som ligner luftfartsbranchen meget lidt. Enkelte går så vidt som at kalde ham inkompetent:
”Det er vanskeligt at se, at Rickard Gustafson har den erfaring, der skal til i stillingen som ny SAS-chef. Forsikring, som han har erfaring med, er totalt forskellig fra luftfart, skriver norsk TVs økonomikommentator Steinar Mediaas, som også anklager SAS for uduelighed:

Han skriver også, at Rickard Gustafson var øverste chef for Trygg-Hansa, som fik en bøde på fem millioner svenske kroner på grund af elendig økonomistyring

”Rickard Gustafson har tilsyneladende ingen erfaring og eller kompetence som kræves i en sådan stilling. Det at drive et flyselskab handler om at have kontrol på de faste omkostninger”, kommenterer Steinar Mediaas.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

 1. Nu skal man selvfølgelig give den nye top-direktør chancen, han kan jo ikke gøre for det, men har søgt et job, som han fik.
  Men generelt kan man som kunde undre sig, at SAS absolut skal gå efter en skandinav, hver gang!
  Der bor i skandivavien ca. 20 mill. mennesker, hvoraf ca. 9 i Sverige – alene i Tyskland bor mere end 80 mill. – derfor kan det undre at en virksomhed, stadig 50% statsejet, går med til IKKE at søge bredt udenfor skandinavien?
  Men man ligger, som man er “redt”, men held og lykke.

 2. Same procedure igen !!
  Er SAS simpelthen ikke i stand til at ansaette en erfarne luftfartsmaend ? De har vist sig gang paa gang at der er blevet ansaet en CEO som ikke har et dyt forstand paa luftfart og saa kan de kun gaar gaelt! Hvornaar bliver SAS ledelse kloger ??

 3. Jeg ved ikke om det er så nødvendigt med en erfaren luftfartsmand. Nogen gange kan de ikke se skoven for bare træer, og indtryk udefra kan være gavnlige. Og når alt kommer til alt, er det der kræves på det niveau, ikke så meget at kende til fly, men at kende til organisation, da den daglige drift jo ikke ligger på hans skrivebord.. det har han folk til.

  Guderne skal vide at der er nok gamle flykaptajner der har kuldsejlet med luftfartsselskaber før, så nyt blod er måske ikke så dårligt enda

Comments are closed.