Home Nyheder Rekordsommer for svensk turisme

Rekordsommer for svensk turisme

0
SHARE

Astrid_Lindgrens_Värld,_neue_Villa_Kunterbunt_(2009-08-xx)De udenlandske overnatninger i Sverige steg kraftigt i juni, juli og august, viser nye tal fra ’Tillväxtverket’. Fra VisitSwedens 12 prioriterede markeder var der næsten 250.000 flere overnatninger i sommermånederne end sidste år.

Det betyder en volumenmæssig vækst for sommermånederne på i gennemsnit 4,3%. De spanske turister har øget mest med 20% flere overnatninge, mens overnatningerne fra Storbritannien, Holland og Kina øger med over 10%. I faktiske tal kommer den største vækst fra Tyskland, med 89.000 flere overnatninger.

”Nu håber vi på endnu et år med vækst for international turisme i Sverige. Udenlandske besøgende giver store indtægter til Sverige og brugte 106 milliarder svenske kroner i 2013”, siger Thomas Brühl, adm. direktør for VisitSweden.

Enligt en analyse fra VisitSwedens udenlandskontor er der flere årsager til væksten. For eksempel har Spanien fået lettere adgang til Sverige først og fremmest fra Madrid og Barcelona, og økonomien er på vej frem igen. Også i Storbritannien lysner økonomien og briterne forbruger igen. Et stærkere britisk pund har også haft effekt, ligesom de fortsat gode flytilbud mellem London og Sverige.

I Kina er det tilsyneladende en effekt af større nysgerrighed om Skandinavien, stabil økonomisk vækst og en fastholdt tilgængelighed med fly, samt en bedre visumhåndtering via Sveriges ambassade i Beijing.