Home Nyheder Rekordår for Sverigeflyg

Rekordår for Sverigeflyg

0
SHARE
Michael Juniwik.

742.000 passagerer fløj med Sverigeflyg i 2012, hvilket er en vækst på 17% i forhold til 2011. Sverigeflyg er det fælles selskab for Blekingeflyg, Flysmåland, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg og Golden Air.

”Vi har haft en god vækst gennem hele året, og oplever en fortsat vækst i antallet af passagerer på samtlige ruter. Vi kan også konstatere, at årets tilgang til Sverigeflyg: Halmstad-Bromma, er blevet taget vel imod”, siger Michael Juniwik, adm. direktør for Sverigeflyg.

2012 har været præget af uro med opkøb, konkurs og konkurstrusler, der har sat sine spor i svensk indenrigsflyvning. Totalt har antallet af rejsende med indenrigsfly i Sverige ligget stille på foregående års niveau. For Sverigeflyg har året alligevel været et rekordår, med over 106.000 flere passagerer end året før. En nøgle til fremgangen har været det nære samarbejde med søsterselskabet Malmö Aviation.

Trods prognoser, som spår reduktion i antallet af indenrigsrejsende i 2013 planlægger Sverigeflyg efter fortsat vækst. Desuden tilføjes en ny rute, da Golden Airs rute Trollhättan-Stockholm fra 7. januar drives i Sverigeflygs regi.

Sverigeflyg har nu otte ruter til Bromma Lufthavn. Sammen med Malmö Aviation tilbyder Sverigeflyg et effektivt indenrigsnet med Bromma som hub og med 11 ruter. Sverigeflyg har desuden trafik mellem Visby og Arlanda, Visby og Göteborg samt Visby og Ängelholm.