Home Nyheder Rekord-regnskab for easyJet

Rekord-regnskab for easyJet

0
SHARE

easyjet-a320-250th-delivery-courtesy-airbusDet britiske lavprisselskab har præsenteret sine hidtil bedste resultater for første halvdel af selskabets regnskabsår.

For de seks måneder, der sluttede 31. marts, havde selskabet et nettooverskud på 5 millioner pund mod et underskud efter skat på 41 millioner pund for et år siden. Den første halvdel af regnskabsåret er traditionelt lavprisselskabets svageste halvår.

easyJets omsætning var 1,76 milliarder pund – en vækst på 3,8% Kapaciteten blev øget med 3,6% og load factor forbedret fra 89 til 89,7%.

“Halvårets overskud stammer dels fra en stærk afslutning på ski-sæsonen og dels på fordelen ved lavere brændstofudgifter, samt favorable vekselkurser”, siger CEO Carolyn McCall. ”Bookingerne til sommertrafikken er på niveau med sidste år, og vi vil udvide kapaciteten med 6,2%”.

Andet halvår kommer allerede fra starten til at lide under aprils omfattende franske flyvelederstrejke, som selskabet forventer vil koste selskabet 25 millioner pund på helårsregnskabet på grund af de 600 aflysninger der ramte selskabet.

Ved at benytte nye sædetyper vil alle flyleverancer fra maj 2016 af nye Airbus A320 rumme 186 pladser mod de nuværende 180. De eksisterende fly skal ommøbleres fra vintersæsonen 2016/17, hvilket skønnes at bidrage med omkostningsbesparelser på 2% pr. sæde.