Home Nyheder Rekord for Københavns største hotelkæde

Rekord for Københavns største hotelkæde

0
SHARE
Dorte Krak.

Hotelkoncernen Arp-Hansen Hotel Group sætter regnskabsrekord og er på vej til at blive landets største hotelkæde, skriver Iinans ifølge business.dk.

Arp-Hansen Hotel Group har 11 hoteller i København og leverede i 2016 rekordregnskab uden sidestykke i branchen.

Arp-Hansen er på forkant og åbner i løbet af få måneder to store hoteller med samlet over 500 værelser. ”Hotelbranchen har det godt, og vi har udnyttet mulighederne optimalt”, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group.

Koncernen tjente sidste år 321 millioner kroner før skat, og det var ifølge Finans en stigning på næsten 30%. Omsætningen steg med 14% til 1,1 milliarder kroner. Rekordoverskuddet betyder, at brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, der ejer hotelkoncernen, øger formuen. Ifølge regnskabet udbetales 135 millioner kroner i udbytte til ejerne.

Selskabet har haft stor fordel ved selv at bygge og eje hotellerne, mens de fleste hotelkæder lejer sig ind i de bygninger, hvor de driver hotel.

Ole Egholm, direktør i Dansk Brancheanalyse, der følger og analyserer den økonomiske udvikling på hotelmarkedet, er imponeret over resultatet: ”Der er tale om det bedste resultat i erhvervet nogensinde. Det er særdeles flot af et 100% danskejet selskab”, siger han til Finans.