Home Nyheder Rejsebureauer skal ikke hæfte for flykonkurser

Rejsebureauer skal ikke hæfte for flykonkurser

1
SHARE

flybillet-1Ved en dom i Østre Landsret er det afgjort, at danske rejsebureauer ikke hæfter økonomisk for flybilletter formidlet fra flyselskaber, der går konkurs. Men det forudsætter, at bureauet gør tydeligt opmærksom på sin rolle som formidler.

”Afgørelsen er et skridt i den rigtige retning for de danske rejsebureauer, og den nærmer sig den praksis, der gælder i størstedelen af Europa. Danske rejsebureauer har nu en gang for alle fået rettens ord for, at rejsebureauerne ikke uden videre skal gøres ansvarlige for flyselskabers konkurser”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Dommen slår fast, at et rejsebureau godt kan være formidler og dermed ikke ansvarlig for et flyselskabs konkurs. Men det forudsætter, at rejsebureauet gør tydeligt opmærksom på forholdet, når kunden køber flybilletten.

Den nye dom betyder, at forbrugerne ikke længere kan kræve erstatning fra rejsebureauer med et agentforbehold i tilfælde af, at et flyselskabs går konkurs inden eller under rejsen. Det skyldes, at der er tale om forhold, som rejsebureauet ikke har indflydelse på.

”Domstolen anerkender agentforbeholdet, så længe det enkelte rejsebureau kommunikerer dette forbehold klart og tydeligt. I den forbindelse tager vi til efterretning, at forbeholdet i den konkrete sag, ifølge domstolen, ikke har været kommunikeret tydeligt nok”, siger Lars Thykier.