Home Nyheder Rejsebureauer sælger flest krydstogter

Rejsebureauer sælger flest krydstogter

0
SHARE

usa-new-york-krydstogt-ferie-800x4907 ud af 10 krydstogtpassagerer bruger rejsebureau til at booke rejsen, siger Cruise Liners International Association, der i år forventer 23 mio. krydstogtpassagerer på verdensplan. CLIA har i sin 2015-prognose syv tendenser for dette år – bl.a. er størrelsen ikke længere afgørende…

CLIA, Cruise Liners International Association, siger i sin prognose for i år, at man på verdensplan forventer fire pct. flere krydstogtpassagerer end sidste år.

Samlet udbyder krydstogtrederierne op mod 1.000 anløbshavne – og CLIA’s medlemmer investerer i år i 22 nye skibe, herunder også til f.eks. flodsejladser til en værdi af over 25 milliarder kr. Samlet gav krydstogtindustrien sidste år en omsætning på over 117 milliarder dollars, stod bag 900.000 arbejdspladser og udbetalte 38 milliarder dollars i lønninger.

CLIA giver i sin prognose for i år syv nye tendenser for krydstogtbranchen: Krydstogtgæsterne vil prøve noget nyt; hele 62 pct. af gæsterne er ”repeaters”, gæster, der før har været på krydstogt. Men de vil gerne have nye muligheder.

Størrelsen er ikke længere vigtig! Før handlede det om stadig større krydstogtskibe – men de 22 nye, som kommer i drift i år, har mere fokus på unikke faciliteter og design.

Specialcruise fortsætter sin stærke vækst, f.eks. luksusyachter, ocean-liners og de nyeste flodkrydstogtskibe, en sektor der har set stor fremgang.

Caribien fastholder førerposition: Over hvert tredje krydstogt vil i år sejle i Caribien.

Flere vil sejle verden rundt: krydstogtindustrien ser stor vækst i passagerer som vil opleve hele verden på langt krydstogt.

For mere information, besøg Cruise Liners International Associations hjemmeside: cruising.org