Home Nyheder Rejsebureau misbrugt på Facebook

Rejsebureau misbrugt på Facebook

0
SHARE

ferie star tour30.000 danskere har delt en konkurrence fra en falsk Facebook-side, der i Star Tours navn udlodder rejser til Maldiverne. Deltagerne risikerer at få virus på computeren.

De seneste seks måneder har Star Tour oplevet en markant stigning i antallet af kopi-sider med falske konkurrencer, der lokker med drømmerejser og lommepenge.

”Det er møgirriterende, at så mange udsættes for den slags bedrag i vores navn. Desværre er svindlerne gode til at gøre falske sider troværdige. Og når vi får én falsk side lukket, ligger der tre andre klar”, fortæller Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour i Danmark. Flere andre rejsebureauers Facebook-sider er ligeledes blevet udsat for kopi-sider med falske konkurrencer.

Nikolai Johnsen har nogle gode råd til, hvordan man kan gennemskue, om en konkurrence er fra en reel afsender eller ej: ”De falske Facebook-sider er næsten altid oprettet for ganske nyligt og har kun nået at oprette opslag med en falsk konkurrence. De ægte sider er typisk meget ældre og har derfor en masse andet indhold. Vores Facebook-side har desuden et lille blåt flueben ud for navnet, der viser, at siden er ægte”.

Han opfordrer til, at man anmelder de falske sider, og at man sletter sit delte opslag, hvis man opdager, at man er blevet taget ved næsen. Den falske konkurrence om Maldiverne er blevet slettet, men ifølge Nikolai Johnsen er der allerede andre falske sider i omløb.