Home Nyheder Qatar Airways med ny navigationsteknik

Qatar Airways med ny navigationsteknik

3
SHARE

Qatar Airways er det første flyselskab med det nye navigationssystem RNP AR (Required Naviatione Performance – Authorisation Required). Systemet bruges til at navigere i vanskeligt terræn.

Systemet skal i første omgang benyttes på flyvninger til Katmandu i Nepal. Katmandu, som ligger midt i bjergkæden, er blandt verdens vanskeligste at flyve til på grund af det udfordrende terræn. Det nye system forenkler opgaven betydeligt og forbedrer sikkerheden.

”Vi gør alt for at forbedre sikkerheden i hele vores virksomhed, både på jorden og i luften. De forbedrede navigationsprocedurer giver alle ombord en bedre oplevelse”, siger Akbar Al Baker, CEO for Qatar Airways.

Qatar Airways flyver fire gange om dagen mellem Doha og Katmandu, en af flyselskabets mest populære ruter. Omkring udviklingen og anvendelsen af RNP AR samarbejder Qatar Airways med det franske Quovadis, der har udviklet systemet, og Nepals luftfartsmyndigheder.

3 COMMENTS

  1. Qatar Airways de første med RNP AR? Hvordan skal det forstås?
    Systemet har været anvendt en årrække i bl.a. New Zealand og færøske Atlantic Airways var de første til at tage systemet i brug i Europa i marts 2012 i forbindelse med deres operationer i Vagar Lufthavn (FAE) på færøerne.

  2. Atlantic Airways tog systemmet i brug da de fik leveret deres Airbus A319 i marts, så Qatar må vist tage sig til takke med 2. pladsen

  3. Det er ikke helt rigtigt, at “Qatar Airways er det første flyselskab med det nye navigationssystem RNP AR”
    Atlantic Airways var det første selskab i Europa, som indførte RNP AR 0.1 teknologien i deres Airbus A319 fly, som havde det installeret da flyet kom ud fra produktionslinesn i fabrikken i Hamburg i mars 2012.
    Qatar Airways er måske det første arabiske luftfartsselskap, som benytter teknologien.

Comments are closed.