Home Nyheder Problem med børneplacering i fly

Problem med børneplacering i fly

0
SHARE

Efter at British Airwais og Air France for nylig blev kraftigt kritiseret på grund af deres politik med hensyn til  siddeplads-politik for børn, som bygger på, at børn som rejser alene ikke må sidde ved siden af en ukendt voksen, skriver skyscanner.no

En britisk forretningsmand sagsøgte BA og beskyldte flyselskabet for at behandle alle mandlige passagerer som ‘mulige børnemishandlere’ efter han blev bedt om at flytte sig fordi han sad ved siden af en 12 årig dreng. Derfor BA nu ændret sin ‘sædelov’ og i stedet oprettet en særlig zone for børn, der rejser alene. Zonen er i nærheden af flykøkkenet, hvor stewardesserne holder til, og sørger for, at de titusinder af børn mellem fem og syv år som flyver med BA hvert år rejser trygt og sikkert. Denne forandring betyder også, at ingen af BAs passagerer bliver diskrimineret.

I Skyscanners meningsmåling blev brugere spurgt om de ville blive fornærmede, hvis de blev bedt om at flytte sig, hvis de sad ved siden af et barn som rejste alene. Mere end to tredjedele svarede ja, og var imod den nye ’sædelov’.

Et flertal på 86% af deltage i meningsmålingen syntes, det var helt i orden, at deres barn som rejser alene sidder ved siden af voksne, de ikke kender. Af disse sagde 40%, at de faktisk ville foretrække, at en voksen sad ved siden af deres barn hvis deres søn eller datter skulle trænge hjælp i et nødstilfælde. Kun 14% af forældrene i meningsmålingen syntes om den nye regel, mens 28% af forældrene indrømmede, at de ville foretrække, at deres barn sad ved siden af en kvinde i stedet for ved siden af en mand.

”Det er en vanskelig situation for flyselskaber verden over, fordi det eneste de vil ønsker er at beskytte børn, som rejser alene; de ønsker ikke at fornærme passagerer. Men foreløbig har både SAS og Norwegian valgt ikke at følge i Air France og British Airways ved at bruge denne nye ‘sædelov’,” siger Kristin Andersson, Skyscanners Scandinavian country manager.

Skrevet af Flemming Juul