Home Nyheder Privatjet-firma satser på Norden

Privatjet-firma satser på Norden

0
SHARE

Jet Republic har lanceret sig i København og på det nordiske marked. Selskabet, der har operationel base i Portugal, får blandt andet en flåde på 110 Bombardier Learjet 60 XR, de første leveres til sommer – en samlet ordre på ni mia. kr. Desuden råder man, via samarbejde med 40 udbydere af jetfly i Europa, over andre typer jetfly.

 

Ifølge topchefen, Jonathan Breeze, vil Jet Republic blive den næststørste udbyder af private jetfly i Europa, kun overgået af Net Jet, som har den amerikanske mangemilliardær, Warren Buffet, som hovedaktionær. Man kan købe andele i et fly, eller, som hos Net Jet, også sikre sig et kort der giver adgang til 25 timer ad gangen. Her starter prisen ved 115.000 Euro, og Jet Republic vil blandt andet sælge kortet via rejsebureauer. Man kan eksempelvis også købe en 16.del af et fly fra 843,750 dollar.

 

Ejere kan sælge andelen, hvis de ikke ønsker at fortsætte, eller måske købe en ny andel i en anden flytype. Jet Republic vil kunne flyve til og fra omkring 1.000 lufthavne i Europa, og selvfølgelig også globalt.

Ifølge Jonathan Breeze har man kastet blikket mod Norden, fordi landene, forholdsmæssigt set, har en befolkningssammensætning, der betyder, at man ligger højt i Europa, når det gælder formuer over en mio. dollar.

 

Han sagde i København tirsdag, at han ”regner med at der bliver masser af aktivitet, når den økonomiske krise er forbi, blandt andet fordi de ordinære ruteselskaber skærer i kapacitet og destinationer. Han vurderer, at der i løbet af det seneste år er skåret 264 ugentlige afgange fra Kastrup og over 35.000 sæder er forsvundet.

Skrevet af Klaus Givskov