Home Nyheder Positiv start for SAS vinterprogram

Positiv start for SAS vinterprogram

0
SHARE

sasI november rejste 2,4 millioner med SAS, en vækst på over 160.000 passagerer sammenlignet med sidste år.

SAS samlede kabinefaktor forbedredes samtidig med 4,2 procentpoint til 74,5%, hvilket er den højeste kabinefaktor nogensinde for en november.

SAS samlede trafik steg med 16,7% i november. Væksten var størst på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 29,4%. På de internationale ruter i Skandinavien og Europa steg trafikken med 13,6%, hvor leisure ruterne havde den største vækst. SAS indenrigsruter havde en trafikvækst på 3,5%.

”Det er glædeligt at se, at vores vinterprogram har fået en positiv start, og at flere end nogensinde tidligere har valgt at rejse med SAS i november. Det er også tydeligt, at rejserne frem for alt øges i de mere prisfølsomme kundesegmenter. Det viser, at det er yderst vigtigt at fortsætte med at effektivisere virksomheden, så vi kan satse på de markeder, hvor vi ser størst vækst”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Yielden – passagerindtægter divideret med betalte passagerkilometer, RPK, eksklusiv charter – faldt 6% og PASK – passagerindtægter divideret med udbudte sædekilometer, ASK, eksklusiv charter – var uforandret i november i forhold til sidste år.

Den underliggende yield er fortsat kraftigt negativ, som en direkte konsekvens af flyskatten på rejser i Norge. Forslaget om at indføre en ny flyskat i Sverige øger usikkerheden for flytrafikken i Sverige og forventes at få negative samfundseffekter.