Home Nyheder Portugal stopper salg af TAP

Portugal stopper salg af TAP

1
SHARE

TAP-PortugalPortugals socialistparti har bedt det statslige holdingselskab Parpublica om at stoppe salget af det nationale flyselskab TAP dagen efter Portugals røde blok har stemt blå blok ude.

Det har gjort den borgerlige mindretalsregering til et forretningsministerium, mens venstrefløjen er i gang med at danne ny regering.

Som noget af det første har det socialistiske parti, der er venstrefløjens største, krævet at forhandlingerne om salget af TAP stoppes. Den borgerlige regering havde sikret et salg til et konsortium med brasilianske David Neeleman og portugisiske Humberto Pedrosa i spidsen. Det endelige salgsdokument skulle være underskrevet i dag, torsdag den 12. november.

I brevet til ledelsen af Parpublica hedder det blandt andet: “Socialistpartiet kan ikke acceptere, at staten ikke beholder en kontrollerende aktiepost, så det portugisiske samfund kan beholde en direkte indflydelse på den strategi, der lægges for selskabet”.

Planerne for privatiseringen af TAP ville indbringe Portugal 10 millioner Euro, mens køberen ville indskyde 345 millioner Euro i TAP. Hertil kommer et planlagt køb af 53 nye Airbus med forudbetaling af 250 millioner Euro i 2016 og 2017.

Salget af TAP indgik i den portugisiske aftale med EU som led i den økonomiske støtte, landet har modtaget fra EU.

1 COMMENT

  1. Klassisk socialisme: Hellere gå ned med flaget hejst, end at redde skibet. Og naturligvis tror de, at kun TAP kan dække landets lufttrafikbehov.

    Man kan kun gætte på hvad disse økonomiske molboer vil gøre ved landets økonomi.

Comments are closed.