Home Nyheder Pippi fylder 70 år

Pippi fylder 70 år

0
SHARE
Foto: Örjan Karlsson
Foto: Örjan Karlsson

Astrid Lindgren var på gaden med den første bog om Pippi Langstrømpe i 1945. Det elskede barn fylder dermed 70 år i år, hvilket Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby fejrer hele sommeren.

”Svensk TVs dokumentarserie ’Astrid’, som har været vist i Danmark for nylig, og Jens Andersens nye biografi om Astrid Lindgren har givet den store forfatterinde fornyet opmærksomhed i Danmark. Astrid Lindgrens dagbøger fra Anden Verdenskrig rammer også boghandlerne snart, og sammenfaldet vil øge interessen for at tage til Vimmerby i år”, siger Anna Kron Boysen, PR-manager hos VisitSweden.

Astrid Lindgrens Verden fejrer Pippi Langstrømpe især i Villa Villekulla. Ikke blot med sjove skuespil, hvor rigtige skuespillere gør ord til liv, men også med alskens fødselsdagsaktiviteter. Parken råder over 60 figurer fra 8-9 fortællinger, og 50 forskellige forestillinger vil give Pippi selskab: Karlsson på taget, Madicken på Junibakken, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, Emil fra Lønneberg og Rasmus på farten.

Siden 2010 har parken i Astrid Lindgrens ånd udelukkende serveret lokalt produceret og næringsrig kost og har etableret samarbejde med en af Sveriges bedste kokke, Fredrik Eriksson. Fastfood eller retter af halvfabrikata bliver ikke serveret i parken. Lokale råvarer anvendes i så stor udstrækning, som det er muligt, og alt tilberedes fra bunden.

Astrid Lindgrens Näs, som er forfatterindens barndomshjem, er et relativt nyt besøgsmål i Vimmerby. I år indvies anden etape af haveudstillingen samtidig med at en ny udstilling ”Hele verden brænder” med afsæt i Astrid Lindgrens dagbøger fra Anden Verdenskrig, tager de besøgende med på en mere alvorlig og tankevækkende færd.