Home Nyheder Pilotstrejke hos Lufthansa i april

Pilotstrejke hos Lufthansa i april

0
SHARE

Baggrunden for strejketruslen er uenighed om lønninger og tryghed i ansættelsen. Der er tale om en opfølgning på strejken i februar, som kun varede en dag, da der blev bebudet nye forhandlinger.

Lufthansa har i lighed med flertallet af europæiske flyselskaber søgt at reducere omkostningerne for at imødegå vigende efterspørgsel og voksende driftstab og det store tyske flyselskab har sagt, at det seneste udspil var ’sammenhængende med selskabets situation og de økonomiske muligheder’.

For piloterne betyder det fastfrysning af lønningerne i op til to år, hvilket stort set er accepteret, men til gengæld er piloterne utilfredse med udsigten til, at deres jobs risikerer at blive outsourced til flyselskaber, der for nylig er opkøbt af Lufthansa-koncernen, for eksempel bmi og Austrian Airlines.

I en udtalelse fra piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, hedder det, at man kun kan acceptere fastfrysning af lønnen eller endog lønnedgang, hvis Lufthansa lever op til den aftalte job-sikkerhed. Ud over Lufthansas piloter bakker piloterne i lavprisdatterselskabet Germanwings og Lufthansa Cargo op om pilotstrejken.

Skrevet af Flemming Juul