Home Nyheder Pilotprotest over uorganiserede danskere

Pilotprotest over uorganiserede danskere

1
SHARE

Ifølge avisen Dagens Nyheter har det dog ført til protester fra en svensk fagforening for piloter. Her siger formanden Gunnar Mandahl, at hvis det lykkes at give arbejde til piloter, som ikke har en kollektiv svensk overenskomst, kan det få konsekvenser for alle faggrupper i Sverige, skriver politiken.dk.

 

Han får svar på tiltale fra den adm. direktør i Skyway AB, Peter Browall, som siger, at han med sikkerhed ved, at DAT har ret til at foretage erhvervsmæssig lufttrafik i Sverige.

Jesper Rungholm, der er adm. direktør i DAT, ser ikke noget problem i de manglende overenskomster og understreger, at selskabet i sine 21 årige historie ikke har haft problemer med fagforeningen. Han erkender, at selskabet ikke har kollektive overenskomster.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Sikke da en gang brødnid fra den svenske fagforening. Jeg har tidligere været ansat hos DAT, og kan oplyse at arbejdsforholdene i det mindste tidligere (og sikkert er stadig), var langt bedre end i de pågældende svenske selskaber som føler sig snydt, og det gælder både mht. løn fridage og ikke mindst arbejdsglæde og loyalitet – overenskomst eller ej!

Comments are closed.