Home Nyheder Pilotforening jagter igen Norwegian

Pilotforening jagter igen Norwegian

4
SHARE

norwegian Boeing B787 Dreamliner

Verdens største fagforening for piloter, nordamerikanske ALPA, opfordrer sammen med Delta Air Lines USA’s Export-Import Bank til at afvise ansøgninger fra Norwegian om finansiering af selskabets irsk-registrerede Boeing B787’ere.

ALPA – Air Line Pilots Association – der har over 51.000 medlemmer hos 30 flyselskaber i USA og Canada, mener, at Norwegians planer om langruter fra Europa til USA skader amerikanske flyselskaber.

“U.S. Export-Import Bank’s finansiering af flykøb i USA sparer udenlandske flyselskaber for millioner af dollars når de køber passagerfly,” siger ALPA’s nye formand, Tim Canoll.

Gennem årene har U.S. Export-Import Bank finansieret Norwegians køb af Boeing-fly for over en milliard dollars, herunder alle Norwegians B787 Dreamliners, hedder det fra ALPA.

ALPA har længe været efter Norwegians langruter til USA fra Europa. ALPA er utilfreds med, at Norwegian i Irland har oprettet selskabet Norwegian Air International (NAI).
”NAI i Irland er baseret på en forretningsmodel der søger at omgå internationale aftaler om beskatningsregler og ansættelsesvilkår for dermed at opnå en unfair konkurrencefordel, der bl.a. rammer i konkurrencen mod amerikanske flyselskaber,” hedder det fra ALPA.

ALPA kører også lobbykampagne for at få USA’s transportministerium til at nægte at give Norwegian (NAI) tilladelser til flere flyvninger mellem Europa og USA.

4 COMMENTS

  1. Nå må Europa og Norges regjering sette foten ned mot denne totalt forskrudde og korrupte ALPA foreningen. Jeg har aldri sett maken, at konkurrenter til Norwegian får lov holde med sine absurde kampanjer, uten at myndighetene setter en stopper for dette.

    • Hvorfor skal Norge gå ind og hjælpe Norwegian? NAI er registreret i Irland, så hvis de vil have hjælp må de vel gå til den irske regering og pive deres nød.

  2. Nu har Norges regering vel ikke meget med Norwegian Longhaul at gøre. Det er jo et Irsk selskab. Eller..?

  3. Og samtidigt flyver FedEx og UPS Europa tyndt i US reg fly og med amerikansk besætning…..

Comments are closed.