Home Nyheder Piloter kræver milliard af SAS

Piloter kræver milliard af SAS

6
SHARE

Sagen er 17 år gammel og tog udspring i SAS’ overtagelse af det lille svenske flyselskab Linjeflyg i 1993, da man gennem forhandlinger nåede frem til, at piloterne fra Linjeflyg skulle give afkald på fem år af deres senioritet. Nu synes piloterne, at deres økonomiske rettigheder blev krænket dengang og kræver knap en milliard svenske kroner udbetalt af SAS inden 15. april, skriver business.dk.

Mogens Holgaard, formand for Dansk Pilotforening, kalder det både usmageligt og helt urimeligt, specielt i den nuværende situation for det skandinaviske flyselskab, hvor SAS netop har fået en aftale med fagforeningerne om en lønreduktion på 8%.

Mogens Holgaard fastslår, at alle ansatte nu kæmper side om side med SAS og bliver irriteret over, at det svenske pilotforbund åbenbart er ligeglade med, at en sådan sag vil skade alle i virksomheden, men det svenske pilotforbund vil føre sagen, eventuelt helt til EU-domstolen, fordi man mener, aftalen fra 1993 blev gennemført under trusler om fyring.

Koncernchef Matts Jansson vil ikke kommentere det bebudede sagsanlæg.

Skrevet af Flemming Juul

6 COMMENTS

  1. Er det ikke på tide at Hr. Mogens Holgaard passer sin egen “forretning”, nemlig de dansk ansatte SAS piloter. Han mente også at det var på plads at blande sig i den danske kabine forenings forhandlinger med SAS. Pas din egen “forretning” – og lad de andre foreninger passe deres. Hr. Holgaard – du er ikke et orakel og ved ikke nødvendigvis hvad der er bedst for alle andre.

  2. Beträffande kabinförhandlingar, så vore det märkligt om inte alla SAS medarbeare hade rätt att ha en åsikt om CAUs agerande. CAU hade alla andra SAS-medarbetare som gisslan i ett senfärdigt förhandlande, där man krävde ensamrätt på bemanning. Oerhört fräckt mot de norska och svenska kollegorna. Och sedan inte tåla att dessa har en åsikt om det!!!!!

  3. Christer der findes mange maader at laekke SAS i graven paa, dette er een af dem. Hvad med at finde faelles fodslag og drop egoismem. Man kan undre sig om sagsoegerne er raske i hovedet for at sige det paent, men det handler vel om aeldre som er hamrende ligeglade med fremtiden og blot vil krasse ind.

    Mvh. en aktionaer der ikke poster flere penge i SAS!

  4. ….det er meget muligt, men Christer det kan vel ikke være i nogen nuværende SAS ansattes interesse, at selskabet måske skal af med 1 milliard i erstatninger 😉 Din kommentar lugter langt væk af de evige “in-fights” imellem fagforeingerne i SAS, som INGEN SAS ansatte i sidste ende kan være tjent med…..for så lukker butikken sgu pludselig!

  5. Jamen Jamen. Hvad er problemet med at SAS nu skal af med en milliard til piloterne, lige nu er de idømt en bøde til Norvegian på 160 mio dk kroner.Og ude i horisonten ligger der en Milliard bøde og venter, fra EU. Ja det går godt for dette selskab må man sige.

  6. Jan, det der er galt med det, som må være åbentlyst for de fleste, er at der rent faktisk er ansat mennesker i dette firma, som ikke har været involveret i de beslutnionger eller sågar ulovligheder, som har ført til disse sager. Jeg har da medlidenhed med de for størstepartens del hårdtarbejdende og uskyldige mennesker som eventuelt bliver berørt af en konkurs både hos SAS og underleverandører. For slet ikke at tale om de samfundsmæssige konsekvenser…..

Comments are closed.