Home Nyheder Piloter i Norge frygter for 135.000 jobs

Piloter i Norge frygter for 135.000 jobs

3
SHARE

piloterEfter tre års stridigheder med fagforeninger og konkurrenter fik Norwegian sent fredag sin permanente licens til at flyve til og fra USA.

Den norske fagforening for piloter, Norsk Flygerforbund, ønsker vind i sejlene for sine landsmænd i Norwegian, men frygter samtidig for fremtiden for piloter og kabinepersonale i hele USA og Europa, skriver finans.dk.

For hvis Norwegian har succes som lavprisselskab, hvorfor skulle selskabets konkurrenter så ikke kopiere modellen, lyder bekymringen: ”Vi er bekymrede for, at det er startskuddet til en udflagning af europæiske og amerikanske arbejdspladser”, siger fagforeningens chef, Yngve Carlsen ifølge E24.no.

”Faren er stor for 135.000 arbejdspladser i Europa. Ikke fordi Norwegian med sine 40 fly tager asiatisk arbejdskraft i brug, men fordi de andre selskaber kan komme halsende bagefter og etablere datterselskaber i Irland efter samme model”, siger Yngve Carlsen.

Ifølge beregninger fra Norsk Flygerforbund kan billetprisen på et fly med billigere asiatisk arbejdskraft blive op til 45 kroner billigere end en tilsvarende med europæiske ansatte.

Hos Norwegian er stemningen anderledes. Talsmand Lasse Sandaker-Nielsen siger til E24, at det netop er de asiatiske lønninger, der har været omdrejningspunktet i stridighederne, men at fagforeningens bekymringer er grundløse: ”Vi har offentliggjort disse lønninger, og de asiatiske medarbejdere har faktisk den højeste købekraft af vores samlede kabinepersonale”.

Han påpeger, at Norwegian forventer, at den permanente USA-adgang vil medføre 500 flere amerikanske medarbejdere næste år.

3 COMMENTS

 1. Tillykke ti Norwegian. Vigtig at det sket før Trump bliver president, da han ville gå imod det.
  Jeg tror ikke at han kan se at det bringer indkomst til USA med flere turister.

 2. Asiaterne har bedre købekraft – ja men det kræver da ikke en leder fra et flyselskab at regne det ud.

  Men vedkommende glemmer at fortælle at det kun er fordi, at asiaterne eksporterer deres løn fra Europa til Asien, lønnen de får i Europa er lavere end en normal “værtinde” / “pilot” løn men højere end deres løn der hjemme.

  Og husk nu at fortælle at for hver asiat der bliver ansat er der en tilsvarende europæer som mister job, samt en stat som mister indkomst skatter og sociale skatter fra firmaet.

  Så det er samme metode vi så dengang sømændene blev skiftet ud med asiater.

  Velbekomme…..endnu et ben gnavet af af velfærdssamfundets grundpille.

 3. Det er ikke underligt at globaliseringen får det til at vende sig i flere og flere europæere og amerikanere. Globaliseringen som politikere og den rigeste procent af befolkningen er så store fortalere for. Hvorfor mon? Jo politikerne er i lommen på kapitalen og kapitalen ønsker endnu mere rigdom. Hvad de ikke forstår det er, hvem skal købe de billigere og billigere produkter? Når pengene kun er i hænderne på en procent af verdens befolkning og resten lever på fattigdomsgrænsen. De forstår simpelthen ikke at de saver den gren over som de selv sidder på. At Brexit og Trump kun er begyndelsen på et oprør som ikke engang de kan styre. Lige nu tror politikere og kapitalen at det handler om et fremmedhads oprør, men det er meget mere end det. Det er bunden af samfundet der ikke ser sig i stand til at forstå hvor den virkelige fare kommer fra der forsøger at gøre oprør. Det bliver straks værrer når det går op for den kæmpe store middelklasse hvordan de er blevet taget ved næsen af politikere og kapitalen. Vi har kun lige set starten af de leaks der ruller ind over os og når støvet har lagt sig, så står det bøjet i neon hvordan vi som jordens befolkning er blevet ført bag lyset af skruppelløse mennesker der ønsket magt og penge ved at skræmme og diktere på en uhørt grim måde…

Comments are closed.