Home Nyheder Penge til moderne Frihedsmuseum

Penge til moderne Frihedsmuseum

0
SHARE
Det oprindelige Frihedsmuseum, som nedbrændte i april sidste år.
Det oprindelige Frihedsmuseum, som nedbrændte i april sidste år.

Der er nu 93,7 millioner kroner i kassen til genopførelse af Frihedsmuseet. Museet skal i fremtiden også fortælle om grundlaget for krigen og om krigens konsekvenser.

Frihedsmuseet i København blev i april 2013 raseret af en påsat brand. Museets enestående samling blev reddet ud, men bygningen måtte rives ned, og regeringen foreslår derfor, at der afsættes 63,7 millioner kroner til et nyt museum, skriver Berlingske.

Yderligere har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bevilget 20 millioner kroner og Augustinus Fonden 10 millioner kroner til det kommende museum, som ventes åbnet i 2018.

Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen siger, at fondenes bidrag gør, at man kan indfri ambitionerne om et moderne fleksibelt museum, der kan formidle Danmarks frihedskamp, så det også taler til ungdommen.

Han fortæller, at det nye museum vil benytte sig af smartphones og tablets, så folk hjemmefra kan sætte sig ind i emnet, og at det skal formidle sit emne med levende billeder, lys, lyd og scenografi, skriver bt.dk.

Museet vil også udstille en række nye genstande. Det er blandt andet en otte meter lang båd, ’Ternen’, som en jødisk familie købte til flugten over Øresund. Man vil også gerne vise en fuld skala-model af et af de engelske Mosquito-bombefly, som flere gange bombede København og blandt andet ramte Shellhuset. En anden plan er at genskabe et illegalt trykkeri.