Home Nyheder Passagerrekord i Københavns Lufthavn

Passagerrekord i Københavns Lufthavn

0
SHARE

Med 23.336.187 passagerer i 2012 satte Københavns Lufthavn rekord på trods af flere konkurser blandt flyselskaberne. Samlet steg antallet af passagerer med 2,7% i forhold til 2011.

Med en stigning på 5,3% er det den internationale trafik, der trækker væksten sammen med et øget antal transferpassagerer.

”Den markante stigning i antallet af transferpassagerer på 7,3% og stigningen i antallet af interkontinentale passagerer på 10,2% viser, at vi har styrket vores internationale position som det vigtigste nordeuropæiske trafikknudepunkt. Fem store konkurser i europæisk luftfart i 2012 påvirkede direkte operationen i Københavns Lufthavn, og alligevel formåede vi at skabe solid vækst. Det er tilfredsstillende,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

December bød på et lille fald i passagertallet på 0,4% i forhold til året før. Forklaringen er, at mange sandsynligvis har taget en lang juleferie og først er returneret i begyndelsen af 2013. Det betød, at der var næsten 60.000 flere afgående end ankommende passagerer, hvilket er usædvanligt.

Antallet af starter og landinger faldt med 4,2% i 2012. Sammenholdt med stigningen i passagertallet betyder det, at flyselskaberne har fløjet med bedre belægning og større fly, hvilket er en positiv udvikling.