Home Nyheder Pas på Bangkoks lufthavnspoliti

Pas på Bangkoks lufthavnspoliti

0
SHARE

Sådan lyder advarslen fra den danske ambassade i Bangkok, som kender til dansk kvinde, som for nylig fik problemer i lufthavnen. ”Vær påpasselig i butikker, hvor det ser ud til, at man frit kan bevæge sig omkring,” siger Mads Beyer, souschef på ambassaden i Bangkok.

 

Han fortæller, at kvinden ville vise et stykke kosmetik til en medpassager i nærheden. Uden at vide det, krydsede hun en usynlig butiksgrænse – og blev snuppet af politiet.

 

”De politimyndigheder, som foretager arrestationen, og en oversætter lader meget aggressivt forstå, at de skal have en hel del penge for at hjælpe,” siger Mads Beyer.

 

Ifølge BBC har flere turister hver måned problemer med politiet i lufthavnen – og turister afkræves op til 65.000 kr. fra politiet og tolk for at få "hjælp" i sagen.

 

To engelske passagerer blev f.eks. truet med, at blive smidt i det berygtede ”Bangkok Hilton” fængsel, hvor de skulle vente to måneder, før sagen blev behandlet – hvis de ikke betalte, skriver DR.

 

Den danske kvinde blev dømt for butikstyveri. Mads Beyer fortæller, at den typiske straf er en bøde på 300-400 kroner og at man risikerer to års betinget fængsel.

 

Beyer opfordrer til at passe på ikke at krydse en butiksgrænse med en ubetalt vare. Bliver man taget, skal turisten nægte at give betjentene bestikkelse.

 

”Hvis man kommer i knibe, så kontakt ambassaden. Vi opfordrer til, at man ikke lade sig true til at lade være med at kontakte ambassaden,” siger Mads Beyer.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten