Home Nyheder På skiferie sammen, men overnatter hver for sig

På skiferie sammen, men overnatter hver for sig

0
SHARE

En ny undersøgelse fra YouGov viser, at vi gerne deler løjper og efter-hygge med familie eller med gode venner, og at vi gerne rejser mange sammen, men store hytter og lejligheder med plads til flere familier er ikke efterspurgt.

Det viser undersøgelsen fra det store skisportssted i Sverige, Idre Fjäll. Her fremgår det, at 62% helst tager ægtefællen, samleveren eller kæresten med på skiferie, mens 36% foretrækker nyde skiferien i gode venners lag.

Sofie Andersson fra Idre Fjäll siger omkring tendensen i forbindelse med overnatningerne på det store skisportssted: ”Tidligere oplevede vi, at danskerne gerne bookede hytter og lejligheder for flere familier, men jeg synes ikke længere, vi ser den tendens. Danskerne vil stadig gerne bo tæt på hinanden men i hver sin hytte eller lejlighed”.

YouGov-undersøgelsen viser, at mange danskere gerne drager afsted i større grupper. 48% skal i år på skiferie i en gruppe på 2-4 personer, og 30% ved allerede, at de bliver 5-8 personer, mens 10% siger, at de bliver mellem 9 og 12 personer, når skiferien sætter ind.

”Det er en fordel at være mange, da man kan kombinere skiturene på kryds og tværs med dem, der løber på samme niveau som en selv, eller man kan deles om at passe børnene. Man kan også mikse turene efter, hvem der lige har lyst til hvad på dagen. Men med den hektiske hverdag, som mange ofte har, er det skønt at kunne trække sig tilbage med sin egen familie sidst på dagen”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager Visit Sweden.

Undersøgelsen viser i øvrigt, at 24% af de danskere, der overvejer at tage på skiferie i år, godt kunne tænke sig at tage til Sverige.