Home Nyheder Overnatningsrekord i 2016

Overnatningsrekord i 2016

0
SHARE
Mette Feifer.

Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at dansk turisme har rundet 50 millioner overnatninger i 2016 – mere præcist 51.594.252. Dermed fortsætter den positive udvikling fra de seneste to år.

”Det er glædeligt, at fremgangen nu fortsætter på tredje år. Det er meget positivt, at stadigt flere vælger Danmark som destination. Det er med til at skabe vækst og udvikling i hele Danmark, selvfølgelig i de større byer men altså også steder, hvor jobs ikke ligefrem hænger på træerne,” siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Udviklingen skyldes stigning i både danske og udenlandske gæster. Det samlede antal danske overnatninger var i 2016 lidt over 25 millioner – en fremgang på 3,4% fra året før, og 26,5 millioner udenlandske overnatninger, en stigning på 6,5% fra 2015.

“Vi ved, at der er udsigt til yderligere vækst, da den internationale turisme vokser. Det er vores konkurrenter også opmærksomme på, og flere gør det bedre end os. Derfor ser vi et stort behov for, at politikerne prioriterer turisme og sikrer vores virksomheders konkurrenceevne,” siger markedsdirektør Mette Feifer.

De tyske overnatninger er steget med 8,5%, hvilket svarer til lidt over en million overnatninger. Antallet af svenske overnatninger er stort set uændret med et fald på 0,5%, mens udviklingen af norske gæster er dykket med lidt mere end 80.000 overnatninger, svarende til et fald på 3,2%.

”Den samlede vækst er markant og udtryk for, at rejselysten bare stiger og stiger i disse år. Særligt lavprisruterne bringer mange turister til landet. Samtidig har 2016 været et stort kongresår og et år, hvor mange danskere valgte at holde ferie i hjemlandet,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

I perioden fra 2008 til 2016 er antallet af hotelværelser steget med 7.700. Det svarer til en vækst på 20,9%.