Home Nyheder Ordkrig om strejke-effekt

Ordkrig om strejke-effekt

0
SHARE

British Airways fastholder, at selskabets nødplan fungerede efter hensigten søndag, der var andendagen i den tre-dages strejke for kabinepersonalet oven i købet med ekstra fly fra Heathrow og Gatwick.

Et komplet Boeing 777 program fortsatte med at fungere fra UK til mere end 30 destinationer, mens ’adskillige’ Boeing 747 flyvninger er blevet gennemført efter en del af kabinepersonalet er kommet på arbejjde, hedder det fra BAs ledelse, som også fastholder, at charterprogrammet fungerer udmærket i sammenhæng med selskabets kortdistanceflyvninger i Heatrow og Gatwick.  

“Søndag fortsatte personalet med at komme som planlagt i henhold til nødplanen, og der har ikke været nogle sympatiaktioner i udlandet”, hedder det videre i en orientering fra flyselskabet.

Unite afviser imidlertid tallene fra flyselskabet og beretter, at 140 fly måtte blive på jorden i Heathrow og at kun ni besætninger ud af de 11.000 medlemmer dukkede op på arbejde. Ifølge Unite betyder det, at kun ni fly havde forladt Heathrow med passagerer indtil klokken 15.30 søndag, mens 49 langdistancefly var lettet som ’spøgelsesfly’ – altså uden passagerer.

Med hensyn til dagens 77 planlagte langdistanceflyvninger hævder Unite at 37 flyver tomme, mens andre 37 er klar til afgang, mens kun tre flyver som normalt.

Skrevet af Flemming Juul