Home Nyheder Open skies-aftale træder i kraft

Open skies-aftale træder i kraft

0
SHARE

En række af de værste forhindringer for den fri konkurrence i luften over Atlanten bortfaldt i går, da den såkaldte ”Open Skies”-aftale mellem USA og EU trådte i kraft. Den nye aftale betyder, at europæiske luftfartsselskaber for første gang kan flyve frit fra et hvilket som helst sted i EU til et hvilket som helst sted i USA.

I især Heathrow Lufthavn resulterer den nye aftale i forandringer, skriver Politiken, søndag. Hidtil har blot fire selskaber siddet på samtlige transatlantiske slots, men som en del af aftalen er dette system blevet erstattet af fri konkurrence, hvor slots går til højestbydende. Nu myldrer nye selskaber ind, og Air France åbner en rute fra London til New York. British Airways har svaret igen med planer om at åbne en tilsvarende rute fra Paris.

Også i Københavns Lufthavn vil man udnytte mulighederne i den nye aftale.
”Det, man ser nu, er giganternes kamp. Men alle lufthavne med respekt for sig selv ser Open Skies-aftalen som en mulighed. Vi er ingen undtagelse,” siger ruteudviklingschef i Københavns Lufthavne, Ole Wieth Christensen, som regner med fire procents årlig passagervækst til 2015.
”Vi ser Open Skies som en af de nye byggeklodser til at nå det mål,” siger han.

Skrevet af Simon Jørgensen