Home Nyheder Nyt våben mod illegale indvandrere

Nyt våben mod illegale indvandrere

1
SHARE

pas scanner i cphNye pas-skannere i Københavns Lufthavn giver tid til politiet, så de kan stoppe kriminelle og illegale indvandrere.

”Med skannerne kan vi fokusere indsatsen bedre. Personer, som ikke har noget at skjule, kommer hurtigt igennem systemet, mens vi kan fokusere på problemerne”, siger Steen Pedersen, politiinspektør i Københavns Politi, til DR Nyheder.

Fra slutningen af 2015 kan alle EU-borgere med en chip i passet benytte sig af skannerne, som kontrollerer informationerne i passet i en række internationale registre. Hvis vedkommene er efterlyst, eller passet er stjålet, vil politiet blive gjort opmærksom på det.

”Hovedformålet er at sætte en mere effektiv stopper for dem, som har begået kriminalitet i Danmark, eller som ikke har et lovligt ærinde”, siger Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

De automatiske pas-skannere findes allerede i London og Amsterdam: ”Det er et gennemprøvet system, som allerede er etableret i flere internationale lufthavne, så vi ved, at sikkerheden er meget høj”, siger Steen Pedersen.

Udgiften til de nye skannere bliver betalt af Københavns Lufthavn og Rigspolitiet.

1 COMMENT

Comments are closed.