Nyt stjerneteam på toppen af København

Fra præsentationen af det nye stjernehold på Alberto K i går, fra venstre Jeppe Foldager, Daniel Ditman, hotellets direktør Roy Kappenberger, samt Emil Gamrath. Foto ©Flemming Gernyx.

Alberto K-restauranten på øverste etage af Radisson Blu Royal Hotel i København præsenterer sin nye køkkenchef, Jeppe Foldager, der i januar blev sølvvinder ved det uofficielle kokke-VM.

Med sig har Jeppe Foldager Daniel Ditman som souschef. De skal sammen med restaurantchef Emil Gamrath udvikle og perfektionere restauranten. Trioen blev præsenteret i går ved uformel sammenkomst på den fine restaurant med den flotte udsigt.

Jeppe Foldager er en markant repræsentant for en ny generation danske kokke. Den 27-årige vendelbo er uddannet på restaurant Rosdahls i Aalborg, arbejdede i 2007 som hofkok på Kongeskibet Dannebrog og kom samme år til Søllerød Kro. Efter en afstikker som køkkenchef på Brønnums Hotel i Skagen, har han de senere år været souschef på Søllerød Kro.

Jeppe Foldager vandt 30. januar sølvmedalje ved Bocuse d’Or i Lyon – det uofficielle VM for kokke.

Alberto K’s nye souschef, Daniel Ditman, kommer fra en tilsvarende stilling på Søllerød Kro og er udlært på bl.a. Sølyst og Kong Hans Kælder, og har i flere år arbejdet sammen med Jeppe Foldager.

Emil Gamrath kom til som restaurantchef for Alberto K i foråret 2012. I sin karriere som sommelier og restaurantchef, bl.a. på restaurant Herman i Tivoli, har han vundet udbredt respekt blandt gæster og kolleger.