Home Nyheder Nyt selskab får otte ruter fra Aalborg Lufthavn

Nyt selskab får otte ruter fra Aalborg Lufthavn

3
SHARE
Fra tirsdagens pressemøde i Aalborg Lufthavn, fra venstre lufthavnens driftsdirektør, Kim Berman, salgsdirektør Rikke Mølgaard, Airnavias driftschef Mathias Linde og direktør Lars Christian Linde, samt Aalborg Lufthavns adm. direktør, Søren Svendsen.
Fra tirsdagens pressemøde i Aalborg Lufthavn, fra venstre lufthavnens driftsdirektør, Kim Bermann, salgsdirektør Rikke Mølgaard, Airnavias driftschef Mathias Linde og direktør Lars Christian Linde, samt Aalborg Lufthavns adm. direktør, Søren Svendsen.

Airnavia er et nyt rejsebureau med delvist samme ejerkreds som dansk charterrejsebureau – Airnavia vil sælge flybilletter til foreløbig otte destinationer, fløjet af SAS og DAT.

På et pressemøde tirsdag i Aalborg Lufthavn præsenterede nyskabelsen Airnavia sig. Den kalder sig lavprisflyselskab, men har ingen fly – så flyvninger foretages af SAS og Danish Air Transport.

Fra maj næste år skal DAT flyve fire gange om ugen fra Aalborg til Stansted nord for London. De øvrige Airnavia-ruter er alle eksisterende charterflyvninger med SAS ud af Aalborg – primært for det danske charterrejsebureau Sun Charter. Sun Charter har delvis samme ejerkreds som Airnavia. Forskellen er, at Airnavia kun sælger flybilletter, mens Sun Charter sælger feriepakker.

Air Navias destinationer bliver ud over Stansted ruter fra Aalborg til charterdestinationer som Alanya, Gran Canaria, Golden Sands i Bulgarien, Kreta, Korfu, Rhodos og Tenerife. De to ruter til de kanariske øer flyves i vintersæsonen.

Airnavia siger til standby.dk, at man hverken er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening eller charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark) – da standby.dk spurgte om årsagen, sagde Airnavias repræsentanter på pressemødet, driftschef Mathias Linde og adm. direktør Lars Christian Linde, at man gerne vil være ’klassens frække dreng’.

Og klassens frække dreng starter salget på sin hjemmeside på fredag med 1.000 flybilletter for 49 kr. På Airnavias hjemmeside står, at prisen er uden skatter og afgifter – 103,50 kr. pr. passager fra Aalborg Lufthavn. Det er ikke lovligt at sælge flypriser uden passagerafgift, så Airnavia lovede at dække afgiften for de 1.000 billetter på 103,50 kr.

Airnavia vil også sælge ekstra ydelser som f.eks. sædevalg og medbringning af bagage, ligesom der ingen gratis mad og drikke er ombord.

Airnavia forventer på årsbasis 65.000 gæster på Stansted-ruten og 40.000 på de øvrige destinationer.

3 COMMENTS

 1. Det er altid godt med noget nyt blod i branchen da det holder de etablerede på markedet fra at sidde på en bedre frokost restaurant og fixe priserne, sådan som visse chefer i charterbranchen indirekte var fortalere for i halvfemserne.
  Men i det her tilfælde syntes jeg godt nok det ser tvivlsomt ud.
  Jeg kunne godt tænke mig og høre hvad erfaring de gutter har med rejse eller fly branchen, for jeg kan ikke finde noget.
  Skatter, afgifter, markedsførings regler, branche foreninger ser det heller ikke ud til at de kender det store til.
  Det bliver ikke mig der køber billetter der før jeg har fået lidt mere solid info om Linde og Linde.

 2. SUPER! Godt initiativ – I ønskes alt det held og medgang der er brug for i en hård branche. Dejligt at os i nord får glæde af det initiativ. London ruten er helt klart en vinder-rute og det bliver spændende at følge trafikken på de øvrige ruter. GOD VIND!

 3. de har da fået en forrygende start gratis reklame for kun 100 k 🙂 det er sku snu nok 🙂

Comments are closed.