Home Nyheder Nyt kinesisk fly klar til test

Nyt kinesisk fly klar til test

1
SHARE

comac-house-colors-C919Commercial Aircraft Corporation of China har præsenteret sin første færdigsamlede C919, som skal tage konkurrencen op med Boeing 737 og Airbus A320.

Kinas stats-TV viste optagelser af flyet, da det blev rullet ud fra samlehallerne på flyproducenten Comacs Shanghai fabrik. I en udtalelse fra Comac hedder det bl.a., at virksomheden allerede har modtaget 517 ordrer på nyskabelsen – hovedsageligt fra kinesiske flyselskaber.

Den stærkt forsinkede C919 er det kinesiske svar på Boeing 737 og Airbus A320 modeller, som indtil videre står for halvdelen af den kinesiske flyflåde.

Comacs bestyrelsesformand Jin Zhuanglong siger, at de forskellige testprogrammer går i gang med det samme, og at man fortsat regner med, at de første flyvninger vil finde sted i 2016.

1 COMMENT

  1. Det kunne være interessant at vide, hvor meget COMAC rent faktisk selv har lavet. Kinesernes sondring mellem plagiat og inspiration er mildt sagt anderledes end den vestlige verdens, og hvis man klipper sidebilleder hhv en A300 og en B737 sammen, kan man lave sit eget billede af en C919.

Comments are closed.