Top banner

Nyhedsarkiv

Britiske flyselskaber presses ind i EU

EU har advaret de britisk baserede flyselskaber om, at de må nedlægge deres interne ruter i EU efter Brexit, med mindre de etablerer sig i et EU-land og sælger aktier til EU-borgere.

Scandic Aalborg Øst totalrenoveret

Der er investeret et tocifret millionbeløb på renovering af Scandic Aalborg Øst med 101 værelser. Renoveringen startede for seks måneder siden og hotellet står nu med topmoderne faciliteter.

Virgin America pensioneres

Efter Alaska Air Group sidste år købte Virgin America forsvinder navnet på sidstnævnte i 2019. Dermed kommer Virgin America på den lange liste af amerikanske flyselskaber, der er blevet opslugt, hvorefter deres navn er forsvundet. Sir Richard Branson er trist…

Åbning af Aarhus Letbane udsat

Leverandøren af letbane-togene kan ikke nå at gennemføre de påkrævede sikkerheds- og funktionalitetsprøver inden sommerferien.

Tæt på Nordvestjylland med ’Lokale Fortællinger’

Fra april til oktober har turister mulighed for en helt speciel oplevelse, når mellem 40-50 fortællersteder inviterer på en fortælling om livet i det nordvestjyske, ved havet og omkring Limfjorden.

Danske uniformer til hele Thoms Cook Group

Det danske tøjfirma Bacher Work Wear A/S skal levere nye uniformer til 7.065 ansatte i de fire flyselskaber i Thomas Cook Group, herunder danske Thomas Cook Airlines Scandinavias 850 piloter og kabineansatte.

Adskillige turister kvæstet ved London-terror

Mange turister, blandt andre en gruppe franske skoleelever, var blandt ofrene, da en bil i fuld fart kørte ind i fodgængerne på Westminster Bridge før bilisten knivdræbte en politimand uden for Parlamentet. Gerningsmanden blev selv skudt af politiet.

Timedrift mellem Midtjylland og København

Fra mandag den 27. marts, øger DAT antallet af flyafgange mellem Midtjyllands Lufthavn og København. Med ti afgange hver vej vil der næsten være timedrift morgen og formiddag fra Midtjylland og den modsatte vej eftermiddag og aften.

Turistbesøg ved Titanics vrag

Til maj 2018 kommer den første turistekspedition på besøg ved det berømte skibsvrag på Atlanterhavets bund – tre kilometer under havoverfladen, skriver CNN.

Stærk vækst til Kanarieøerne

Alene i januar landede 1.277.250 turister i en af de otte lufthavne på De Kanariske Øer. Det er 5,6% flere end samme måned sidste år. Danmark gav sit væsentlige bidrag, idet antallet af danske besøgende steg med 22,5%.

Danmarks bedste kokke- og tjenerelever

Konkurrencerne for den kommende generation foregik på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og var arrangeret af Horesta og 3F.

Ny medlemschef i Horesta

Horesta har ansat Nadeem Wasi som ny medlemschef. Han er cand.merc. fra CBS med speciale inden for ledelse og organisation.

Boeings 787-10 på testflyvning

Boeing vil gennemføre den første testflyvning af den hidtil største Dreamliner, Boeing 787-10 den 31. marts fra samlefabrikken i North Charleston, South Carolina.

Sverige sænker turistmoms

Sveriges regering foreslår, at momsen på naturturisme og naturvejledning sænkes fra 25% til 6% for at naturturismen skal forøges og give flere jobs ude i landet.

Kap Verde som vinterrejsemål

Spies er til vinter klar med et alternativ til De Kanariske Øer, der oplever et boom i turister fra hele Europa. Alternativet hedder Kap Verde – en øgruppe ca. 500 km ud for Senegal på Afrikas vestkyst.

Finnair lukker rute til Miami

Det finske flyselskab har valgt midlertidigt at stoppe sin rute til Miami i højsæsonen, men regner med at genoptage den til oktober.

Københavns blandt verdens dyreste byer

The Economist placerer igen i år København på Top 10 over de dyreste storbyer i verden at bo i. København deler sin niendeplads med New York og overgås i Europa kun af Zürich, Genève og Paris.

Store rundrejser hos Motour.dk

I år sætter Motour.dk fokus på de store rundrejser med høj detaljeringsgrad og mange forskellige oplevelser. Rejserne er på otte dage eller mere afhængig af destination og tidspunkt på året.

Hvert 10. job stammer fra turisme

Rejser og turisme genererede hvert 10. af verdens jobs i 2016, da sektoren globalt voksede med 3,3%, og for sjette år i træk lå i spidsen for udvikling af den globale økonomi, hedder det i en ny rapport World Travel & Tourism Council (WTTC).

Svinkløv-kok repræsenterer Danmark ved VM

Bocuse d’Or er det uofficielle verdensmesterskab for kokke, og den næste danske deltager er fundet. Det er Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, som igen løfter de stolte danske traditioner ved konkurrencen, ligesom i 2015.

Alle overlever flystyrt i Sydsudan

Alle 49 passagerer og besætningsmedlemmer overlevede flystyrtet selv om flyet brød i brand ved byen Wau i landets nordvestlige del.

Ny hurtig vej fra Billund til Thailand

Bravo Tours åbner sammen med Finnair en ny rute, der bliver den hidtil bedste løsning fra Billund Lufthavn til Bangkok og rejsemålene, man hurtigt når til derfra.

Alitalia skærer 2.000 stillinger

Alitalias CEO Cramer Ball har bekræftet, at flyselskabet skal nedlægge 2.000 stillinger, hvilket svarer til 51% af flyselskabets administrative personale for at leve op til bestyrelses strukturplan.

Kinas største realityshow til Fyn

Millioner af kinesiske tv-seere følger med i realityshowet Blomstersøstre, som nu er på vej til Fyn. Med op mod en milliard følgere på sociale medier, er det blandt de mest populære tv-programmer i Kina.

Billigst med Visa/dankort i udlandet

Jyske Bank og Danske Bank har sat gebyrerne op, så det nu koster 50% mere at bruge Visa/dankort eller MasterCard i EU-lande og 33% mere uden for EU.

EU-Kommissionen genopkræver cargo-kartel bøder

EU-kommissær Margrethe Vestager har på kommissionens vegne igen sendt et bødekrav på 776 millioner Euro – 5,8 milliarder kroner – til 11 flyselskaber, som EU mener har dannet kartel om priserne på luftfragt fra 1999 til 2006.

Staten får milliarder fra Storebæltsbroen

Der er igen i år penge til staten, fremgår det af det seneste årsregnskab for Sund & Bælt Holding A/S. I en pressemeddelelse hedder det, at man forventer ’at kunne udlodde et ekstraordinært udbytte til staten på 1,2 milliarder kroner på baggrund af udbytteudlodning fra A/S Storebælt’.

Tivoli åbner den 6. april

Der bliver premiere på en virtual reality oplevelse i ruchebanen Dæmonen. Et Orangeri på 375 m2 med sarte palmer og træer og en ny musikscene ser også dagens lys i sæson nr. 175, der byder på 172 åbningsdage og varer til 24. september.

Gode nyheder ruster ikke

Når Holmsland Klit Turistforening samles til generalforsamling den 27. marts, får de præsenteret en ny kommunikationsstrategi. Arbejdet med at finde turistforeningens DNA er mundet ud i visionen: ”Vi skaber liv lokalt”.

Storbyferie slår skiferie for de aktive

Ud over kultur, gastronomi og shopping kan storbyferie også noget, som flere og flere sætter pris på. Det er nemlig nemt at være aktiv i storbyen. Flest peger på, at netop storbyferien er bedst til at være aktiv. Endda bedre end skiferien.

Arkiver