Nyhedsarkiv

Limfjordstunnellen er utæt og skal reddes

Limfjordstunnelen synker op mod en centimeter om året, og det kan blive dens endeligt, hvis der ikke bliver gjort noget - hurtigt.

Danmarks største musikalske træf i Tivoli

Med 245 koncerter på 14 scener over to dage er Musikskoledage i Tivoli Danmarks største musikalske event for musikskoleelever.

Viking Cruises køber yderligere to skibe

Viking Ocean Cruises og skibsværftet Fincantieri har skrevet kontrakt på konstruktionen af to nye skibe og option på yderligere to.

Airbus leverer den første Airbus A321neo

Den nyeste generation af flyet drevet af CFM Internationals LEAP-1A motorer blev overdraget til Virgin America ved en ceremoni i Hamborg.

Copenhagen Marriott vinder eftertragtet pris

Marriott og Starwoods topledelse og godt 500 hoteldirektører fra koncernens hoteller i Europa, hylder Copenhagen Marriott som ’Hotel of the Year’.

Iberia får premium economy klasse

Spanske Iberia har præsenteret sin første Airbus A340-600 indrettet med nyt premium economy afsnit for agenter, storkunder og medier.

Norwegian åbner rute til Singapore

Lavprisselskabet udvider sit net af langruter fra London Gatwick med en ny rute til Singapore. Fra København, Oslo og Stockholm flyver Norwegian allerede til Bangkok.

Bilen vinder over kollektiv trafik

Danskere vil hellere tage bilen end kollektiv transport, når de skal til og fra arbejde eller uddannelse. Det viser en undersøgelse lavet af Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk.

Stor efterspørgsel efter Grækenland

Efter et par år med færre besøgende (2015:101.098 og 2016:97.810), vil danskerne igen til Grækenland.

Visit Sweden skærer i arbejdsstyrken

For at synliggøre Sverige som rejsemål i det digitale kommunikationslandskab og konkurrere om fremtidens rejsende, omstrukturerer Visit Sweden virksomheden.

Norwegian Cruise Line ansætter livreddere

Livredderne skal introduceres på rederiets største skibe, Norwegian Escape, Getaway, Breakaway og Epic, allerede denne sommer og i resten af flåden fra starten af 2018.

Fornem afsked med Ernst Trillingsgaard

Direktør Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) sagde ved en festlig reception med 900 gæster farvel til gode kolleger og venner fra hele Danmark.

Boeing vil fyre flere teknikere

Den amerikanske flyproducent har udsendt fyringsvarsel til det tekniske personale til flere hundrede teknikere i afdelingen for passagerfly, skriver Reuters.

Donald Trump vil stramme visumregler

USA's præsident, Donald Trump, har underskrevet et nyt dekret, som åbner for stramning af de gældende visumregler for udenlandske arbejdere.

‘Travel ban’ vil koste USA 18 milliarder dollars

Retorikken omkring præsident Donald Trumps indrejseforbud har skadet USA's brand som turistland, lyder det fra amerikanske eksperter.

’Bookingportaler snyder kunder med ’clickbait’’

Den første pris kunderne møder på en bookingportal er i to ud af tre tilfælde vildledende. Det viser en ny rapport fra EU-kommissionen og forbrugerbeskyttelsesmyndighederne i EU.

Direkte feriefly har topprioritet

”Spies har spurgt side ca. 35.000 medlemmer af Rejsepanelet om deres rejsevaner i år. Her fremgår bl.a., at det er vigtigt med direkte fly til rejsemålet. Børnefri hoteller vinder stadig frem – ca. 40% siger nej tak til ’bomber’ i poolen og ja tak til at kunne høre, når de bladrer i deres bog i liggestolen, siger Torben Andersen fra Spies.

Kold påske og skat sender danskere på sommerferie

Det blev en påske uden afbudsrejser. Rejsebranchen måtte, længe inden påsken begyndte, melde alt udsolgt, og det smitter af på sommerferien.

9,6 millioner rejste med Lufthansa i marts

Lufthansa Gruppen havde en fremgang på 14% i marts og rundede 9,6 millioner passagerer selv om påsken i 2017 var flyttet til april.

Dansk flytrafik fra Hamborg stagneret

Flere danskere har de senere år tjekket ind i Hamborg Lufthavn til ferierejsen, men efter flere års fremgang er antallet af danske rejsende stagneret.

Ryanair åbner Aalborg-rute i september

Lavprisselskabet har valgt at starte fem nye ruter fra London Stansted allerede i september, hvilket er to måneder tidligere end oprindeligt planlagt.

SAS-fly sikkerhedslander i Canada

Et passagerfly fra SAS af typen Airbus A340 med 196 passagerer på vej fra Chicago mod København blev tvunget til at sikkerhedslande i Goose Bay i Canada efter tab af trykket i kabinen.

Flere pensionister i sommerhusene

Det er godt for landområderne, at pensionister nu får mulighed for at bo fast i deres sommerhuse efter blot et års ejerskab, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Bangkok forbyder verdensberømte gadekøkkener

Lokale medier skriver, at al street food i Bangkoks gader vil være forbudt med udgangen af 2017, har de lokale myndigheder besluttet

Boeing kan levere 737MAX-10 i 2020

Efter længere tids rygter bekræfter Boeing nu, at man vil være i stand til at levere en yderligere forlænget Boeing 737 i 2020 hvis der er tilstrækkelig stor efterspørgsel, siger chefingeniør Michael Teal.

Flypassagerer snyder sig selv

Forbrugerrådet Tænk advarer forsinkede flyrejsende mod at benytte de såkaldte klagevirksomheder, når de søger kompensation for forsinkelser over tre timer. Virksomhederne kræver honorar, men det er gratis at søge direkte.

Nu undskylder United Airlines CEO

Kun et par timer efter han roste sine ansatte og fastslog, at de fulgte flyselskabets retningslinjer, måtte United Airlines CEO Oscar Munoz komme med en blank undskyldning for den voldsomme adfærd mod en kunde, der blev trukket af selskabets fly.

Skattepenge veksles til ferier

Tre ud af fire skatteydere fik den 11. april udbetalt tilsammen 18 milliarder kroner og mandag den 13. marts kunne danskerne se, om de fik penge tilbage. Den dag solgte Spies ca. 1.500 ferierejser – 45% flere end mandagen før.

Bombardier skærer ned i topchefers løn

Fly- og togproducenten Bombardier meddeler, at selskabet reducerer årslønnen til selskabets formand Pierre Beaudoin med 1,4 millioner dollars, så den kommer ned på niveau med lønnen i 2015.

3D printing sparer millioner for Dreamliner

Boeing har skrevet kontrakt med Norsk Titanium om fremstilling af titanium dele til Boeing 787 Dreamliners ved at printe delene, hvilket angiveligt vil spare Boeing mellem to og tre millioner dollars på hvert fly.

Arkiver