Nyhedsarkiv

Generationsskifte i Sun-Air

Det danske flyselskab har de seneste to år arbejdet på at gøre virksomheden klar til fremtiden og har nu gennemført et generationsskifte.

Norwegian flyver alligevel til Berlin

Egentlig havde Norwegian besluttet at stoppe flyvningerne mellem København og Berlin. Selskabet meddelte i sidste uge, at man fra vinterhalvåret ikke længere ville flyve ruten, som også SAS, airberlin og easyJet flyver.

Familiefester rykker til udlandet

Suppe, steg og is for venner, bekendte og familie eller en ferie med unikke oplevelser for den nærmeste familie. Flere vælger at bruge festpengene på sidstnævnte.

Spanien er rejseland nummer et

Vinterens favoritrejsemål er De Kanariske Øer, og selv om øerne byder på mange hoteller, er der rift om pladserne - særligt efterårsferien er meget tæt på udsolgt

Sværere for russere at rejse til USA

USA gør det betydeligt sværere for russere at søge visum til indrejse i USA. Formålet er angiveligt ifølge USAs ambassade i Moskva, at det russiske krav om udvisning af 755 amerikanske diplomater og ambassadeansatte.

Lillebæltsbro midlertidigt lukket

Onsdag den 30. august holder politi, beredskab og Vejdirektoratet en beredskabsøvelse på Den Nye Lillebæltsbro. Øvelsen afvikles fra klokken 20.00 til 06.00.

Ny chef for Aviareps i Norden

Tapani Kauhanen er med øjeblikkelig virkning udpeget til General Manager Nordic Countries hos Aviareps, GSA, der er repræsenteret med 63 kontorer i 47 lande verden over.

Airbnb større end hoteller i Aarhus

Airbnb er blevet den største udbyder af overnatninger i Aarhus. Med 2.600 aktive værter og over 150.000 overnatninger det seneste år er Airbnb den største enkeltudbyder af overnatninger i Aarhus.

Fjord Line udvider med endnu en katamaran

Med et nybygget skib fordobler Fjord Line kapaciteten mellem Hirtshals og Kristiansand fra 2020. Efter tre år med solid vækst investerer Fjord Line i en ny katamaran. Den giver større kapacitet, flere afgange, længere sæson og mere komfort.

DSB genoptager togdrift direkte til CPH

Med start den 4. september bliver det igen muligt at tage toget direkte InterCity og InterCityLyn til Københavns Lufthavn fra Jylland og Fyn.

Underlig stilhed i London

Det berømte klokkespil fra Big Ben lyder i dag til middag for sidste gang i fire år. Big Ben skal gennemgå en omfattende renovering.

Danskerne overnatter mere i Sverige

I årets første halvår var der mere end 20% flere danske overnatninger i Skåne end i samme periode sidste år, samtidig med at svenskernes overnatninger i Danmark steg med 2%, oplyser Danmarks Statistik og Statistiska Centralbyrån.

Emirates indsætter ekstra fly til Hajj

Flyselskabet venter ekstra travlhed til den årlige pilgrimsrejse til muslimernes hellige by, Mekka. To millioner pilgrimme ventes at rejse til Mekka sidst i august og først i september. Emirates indsætter 57 ekstra fly.

Norwegian Cruise ophæver nynazisters booking

Rederiet har aflyst bookinger af et krydstogt til Caribien fra en stærkt højreorienteret gruppe, der havde planlagt en konference ombord.

Kæde af boutique-hostels på vej

Københavnsk hotelkæde åbner i 2019 for første gang udenfor hovedstaden – det sker med et såkaldt ’boutique hostel’ med 560 senge. Det skal være starten på en række elegante hostels – også uden for Danmark.

Passagerrekord for airBaltic

airBaltic havde 393.312 passagerer i juli, eller 21% flere end i den tilsvarende måned sidste år. Det er anden måned i træk, der har været passagerrekord for flyselskabet.I årets første syv måneder havde det lettiske flyselskab 1.958.774 passagerer.

Øget overskud for DSB i første halvår

DSB opnåede et resultat før skat på 286 millioner kroner korrigeret for enkeltstående poster. Det er en forbedring på 91 millioner i forhold til samme periode i 2016. Forbedringen henføres især til reducerede afskrivninger på togmateriel og lavere finansielle omkostninger.

Oplevelsesøkonomiens ’fader’ med nye bud

Han introducerede verden for begrebet oplevelsesøkonomi tilbage i 1998. Det dækker den enorme økonomi og de mange erhverv bag salg af oplevelser især for turisme. Begrebet er i dag forankret dybt i både erhvervsliv og på universiteter, hvor oplevelsesøkonomi har formet flere nye uddannelser.

Solidt salg af ferierejser i efterårsferien

”Spies har solgt 68% af rejserne i skolernes efterårsferie. Det er 6% flere end på samme tid i fjor. Det skyldes, at mange føler sig ’brændt af’ af det danske sommervejr og vil rette op på solunderskuddet i efterårsferien”, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Græske øer forventer turistrekord

Der er allerede booket så mange hoteller på de populære øer som Mykonos og Santorini, at sidste års rekord på 30 millioner turister i Grækenland ser ud til at blive slået, skriver The Economist.

Kun lidt arbejde til kystlivredderne

Der var historisk få sikkerhedsaktioner i årets badesæson, som formelt sluttede onsdag aften, da Trygfondens kystlivreddere pakkede sammen for sidste gang i år.

Største vækst i 12 års global flytrafik

International Air Transport Association, IATA, har fremlagt sine tal for junis passagertrafik, målt i RPK, som viser en vækst på 7,8% i forhold til juni sidste år. Kapaciteten målt i ASK i juni steg med 6,5%, mens load factor steg med et procentpoint til 81,9%.

SAS-ansat fyret for Facebook-opslag

En ’joke’ på Facebook kostede en SAS-ansat fyring og bortvisning - men Københavns Byret var uenig i den kraftige reaktion, skriver Fagbladet 3F.

Ny salgschef i Norden

Simen Opsahl er ansat som Head of Sales for RCL Cruises Ltd i Norden. Han har lang erfaring fra forskellige salgsroller internt i RCL, samt tidligere erfaring fra andre rejseoperatører som Globetrotter (Thomas Cook), og Wikstrøm Reiser.

Tapas er in – burgere er yt

85,3% af de rejselystne prøver lokal mad, når de er på ferie i udlandet. 46,6% har spanske tapas som favorit, fulgt af græsk tzatziki og grillet frisk fisk.
Salgschef Steen Ravnsborg

MarcoPolo ansætter fire nye medarbejdere

MarcoPolo satser stort på skræddersyede kvalitetsrejser og har ansat tre nye rejsekonsulenter samt en ny salgchef.
Alfa Travel i Holstebro har 20 års jubilæum

Rejsebureau fejrer 20 års fødselsdag

Rejsebureauet Alfa Travel kunne 1. august 2017 fejre sin 20-års fødselsdag.

Ryanair klager til EU over statsstøtte til airberlin

Det irske lavprisselskab anklager airberlin for brud på konkurrencereglerne og mener, at selskabet har ’fabrikeret’ sin insolvens til Lufthansas fordel, rapporterer Alliance News.

Dårligt først halvår for Tivoli

Det dårlige sommervejr har påvirket resultaterne negativt for Tivoli. Færre har besøgt Den gamle Have og især en våd juni, hvor det regnede 50% mere end i 2016, angives som et negativt forhold.

Forbrugerne afgør i år vinderne af Danish Travel Award

Når Cirkusbygningen i København den 4. oktober er ramme om 23. udgave af Danish Travel Awards, har kun forbrugerne i et udvidet Danmarks-panel stemt. Der er stadig plads til medsponsorer af den festlige aften.

Arkiver