Home Nyheder Nye uniformer til SAS-ansatte

Nye uniformer til SAS-ansatte

0
SHARE

sas-uniform-2016Efter mere end 17 år skifter ansatte i SAS nu uniform. 18. oktober tager 8.000 SAS-ansatte en opdateret uniform i brug – en uniform i moderne skandinavisk design i tråd med SAS visuelle identitet ’blue on blue’.

”Det seneste års tid har vi haft fokus på SAS visuelle udtryk, og vi har derfor arbejdet med logo, skrift, farver og materialer. Det har været vigtigt for os, at der er visuel sammenhæng og lighed i alle vores touchpoints. Uniformerne er et centralt element og et perfekt billede på SAS visuelle opdatering”, siger Pi Åhnberg, Brand Manager i SAS.

Uniformerne er bearbejdet af Ted Bernhartz i samarbejde med SAS uniformerede medarbejdere og brandingafdeling. Ted Bernhardtz er en Göteborg-baseret designvirksomhed med erfaring i design, tekstil og fremstilling af egne kollektioner samt uniformer til store virksomheder. Uniformen er testet af SAS-ansatte.

Uniformsdelene har mange kombineringsmuligheder tilpasset vind, vejr og personlig stil. Den nye garderobe består blandt andet af nye elementer i form af en turtleneck og en poncho.

Som et vigtigt element har SAS samarbejdet med den svenske tøjdesigner, Amandah Andersson, der har designet et tørklæde eksklusivt til SAS. Tørklædet har en blå på blå base, og det grafiske design i sand er hendes fortolkning af, hvordan Skandinavien ser ud set fra luften”.

Arbejdet med den opdaterede uniform har taget halvandet år, og der er produceret 90.995 uniformsdele til de 8.000 SAS-ansatte.

Sidste gang SAS fik ny uniform var i 1999, da ’SAS uniform design team’ bestående af Christopher Bjercke, Norge, Susanne Levring Rützov, Danmark og Pernilla Forsman, Sverige, stod bag.