Home Nyheder Nye tyske tog kører 250 km/t

Nye tyske tog kører 250 km/t

2
SHARE
Der er natuligvis spisevogn i de nye tyske tog.
Der er naturligvis spisevogn i de nye tyske tog.

Næste år kommer der en ny generation af de tyske ICE-tog. Det får øget komfort, får plads til 830 passagerer og suser gennem landskabet med 250 km/t, beretter Politiken Rejser.

De nye tyske ICE4-tog bliver sat i almindelig tjeneste om lidt over et år og ligner en klar vinder sammenlignet med de danske IC3 og IC4. De danske tog må højst køre 180 km/t.

Toggæster skal vente til december 2017, før de kan køre med nye ICE4-tog. Det sker på strækningen Hamburg-München. Deutsche Bahn siger selv, at der er højere komfort og gratis wi-fi i hele toget. Dagbladet Bild har den kritiske brille på og påpeger, at sædekomforten på 2. klasse er den samme som før. Når det gælder wi-fi, er der en vis datamængde er til rådighed for hver passager – størrelsen er ikke oplyst.

Det nye ICE4 vil typisk bestå af 12 vogne med plads til 830 passagerer – og otte cykler. Det er første gang, at man overhovedet kan have cykler med i et tysk ICE-tog, skriver Bild.

Det nye tyske tog har et vist navnesammenfald med IC4 i Danmark, men de har intet til fælles. Det tyske tog er bygget af Siemens, mens det danske IC4-tog er leveret af italienske AnsaldoBredo.

Og i øvrigt er det nye tyske tog langsommere end forgængeren, ICE3. Det kunne komme op på 330 km/t. på udvalgte strækninger.

2 COMMENTS

  1. De er ikke noget nyt, De franske TGV koerer med Max. 320 KM, for example paa straekning
    Strasbourg-Paris !

  2. ICE 4 er bygget til i første omgang at afløse ICE 1 som er ved at være 25 år gammel. Energiforbruget er mindre i det nye togsæt og der kan være 87 passagerer ekstra. 250 km/t er ikke noget særsyn i Tyskland, hvor den maksimale hastighed på udvalgte strækninger er 300 km/t.

Comments are closed.