Home Nyheder Nye togsignaler bliver 4,4 milliarder dyrere

Nye togsignaler bliver 4,4 milliarder dyrere

5
SHARE
Transportminister Ole Birk Olesen.

Signalprojektet på det danske jernbanenet er forsinket med tre år og bliver 4,4 milliarder kroner dyrere end ventet. Det får statsrevisorerne til at rejse kritik af Banedanmark, som skal udskifte alle togsignaler i hele Danmark.

”Banedanmarks styring har været baseret på misvisende og ukorrekte oplysninger om programmets fremdrift og økonomi”, lyder det i statsrevisorernes beretning ifølge politiken.dk.

For at sikre en effektiv og pålidelig drift besluttede Folketinget i 2009 at udskifte de gamle signalsystemer for 19 milliarder kroner, men der har været utilstrækkelig styring fra Banedanmark, hvilket Statsrevisorerne nu påtaler og samtidig finder det kritisabelt, at Transportministeriet ikke i tide har forholdt sig mere kritisk til Banedanmarks oplysninger.

Statsrevisorerne peger på, at der er behov for en stram styring. Der er fortsat stor risiko for, at projektet bliver endnu dyrere og yderligere forsinket.

Transportminister Ole Birk Olesen skriver i en pressemeddelelse, at der er iværksat en række tiltag for at imødekomme revisionens anbefalinger: ”Der bliver ekstern kvalitetssikring af tidsplaner og økonomi i den nye planlægning af signalprogrammet. Jeg vil bede Banedanmark om orientering af forligskredsen om status på månedlig basis”.

Ifølge ministeren har Banedanmark selv strammet kontrol med leverancerne og gennemfører en strammere økonomistyring.

5 COMMENTS

 1. Now again! In my opinion DSB and co are the biggest disasters since World War II. I am a senior and has never experience a smooth and timely journey with DSB!
  How can this be in a country we called developed?

 2. Steen, you are so right.

  Utroligt at der igen og igen dukker skandaler op som dette.
  Nogen må tage et ansvar og vende denne trend, for DSB og Banedanmark slipper afsted med den ene skandale efter den anden.
  Og hvem bøder derfor? De danske skatteydere!!!!!

 3. Bare vent til det bliver “joint strike fighter” F35 så suser milliarderne afsted igen, igen…

 4. Jan har desværre nok ret! Har nogen fantasi til at forestille sig en verden uden militær? Nej vel og dog! En drømmeverden vil i givet fald blive skabt!
  Tænk engang hvor mange offentlige projekter, der ikke vil blive vedtaget, hvis holdbare budgetter fremlægges inden vedtagelse! Den reelle budget sandhed kommer jo i almindelighed først til kende, når der i praksis ingen vej er tilbage.
  Ak ja danske skatteydere er bestemt godmodige mennesker!

 5. Vi må blot konstatere, at det offentlige ikke har kvalificerede medarbejdere til de store projekter. Hvem kan huske bare ET større projekt, hvor tingene har kørt som de skulle.

  Løsningen er ret enkel: Projektstyringen udliciteres til en international virksomhed, som skal stille garantier for tidsfrister og budget.

Comments are closed.