Home Nyheder Nye cruisefærger på dansker-rute

Nye cruisefærger på dansker-rute

0
SHARE

Rederiet har indgået en aftale med værftet Bergen Group Fosen om bygning av to nye cruisefærger. Skibene skal leveres i marts og oktober 2012.

”Vi har længe været på udkig efter brugt tonnage som supplement til MS Bergensfjord, men har i stedet besluttet, at bygning af to helt nye skibe vil give os størst konkurrencekraft i på ruten mellem Vestlandet og Danmark, siger adm. direktør i Fjord Line-koncernen, Ingvald Fardal.

Kontrakten har en økonomisk ramme på 103 millioner euro pr skib. Hvert af skibene bliver på 4.000 tons og får en længde på 170 meter. De vil rumme ca 300 kabiner, hvoraf en stor del suiter og få plads til 1.500 passagerer og 600 personbiler. Der bliver restauranter, caféer, taxfree-butikker og veludstyrede lokaler til kurser og konferencer. Fjord Lines nye cruisefærger udrustes med brændstofeffektive motorer og udslip af miljøskadelige stoffer vil være minimale.

Som følge av kapacitetsforøgelsen på ruten vil behovet for mandskab på Fjord Lines skibe stige fra ca 120 i dag til ca 250.

Skrevet af Flemming Juul